Live acumObservator 06
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Brazii de Crăciun scoși din casele românilor nu mai ajung la gunoi, ci devin îngrăşământ bio

A fost vedeta caselor timp de câteva săptămâni, dar o dată cu Boboteaza zilele de glorie i-au apus! Aşa că, după ce şi-a făcut datoria, bradul de Crăciun a fost despodobit şi a ajuns la gunoi. Pomii aruncaţi pot fi folositori.

La Galaţi, ei sunt strânşi de angajaţii serviciului local de salubritate şi transformaţi în compost. Care este cel mai bun îngrăşământ bio.

Sfântul Ion este ultima sărbătoare de iarnă, aşa că oamenii încep să strângă ornamentele care le-au înfrumuseţat casele. Primul care cade în dizgraţie este chiar bradul de Crăciun. Deposedat de globurile şi beteala care i-au dat strălucirea, pomul de iarnă ajunge direct la gunoi.

În Galaţi, brazii aruncaţi primesc o nouă întrebuinţare. Sunt colectaţi de angajaţii de la salubritate şi duşi la staţia de sortare. Utilaje speciale transformă zecile de tone de brad uscat în îngrăşământ bio.

Peste 50 de mii de brazi naturali au fost vânduţi numai în Galaţi, toţi vor deveni compost pe care, în prima lună de primăvară, agricultorii îl pot cumpăra cu 175 de lei tona. Anual, staţia de sortare şi prelucrare bio produce, numai din deşeurile verzi colectate din oraş, aproape 1500 de tone de compost.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro