Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Ce reparații trebuie să faci în apartament înainte de a închiria

Ai o locuință și cauți să o închiriezi? Dacă te afli la primul proces de acest gen, atunci ai nevoie de puțină documentare în prealabil. Lucrurile sunt simple căci îți vei pune la dispoziție apartamentul sau garsoniera, cu toate bunurile tale, unui chiriaș, contra unei sume pe care ți-l va plăti lunar. 

Apartament de închiriat

HomeZZ.ro

Înainte de a oferi spre închiriere imobilul, asigură-te că totul este în regulă, iar dacă există reparații de făcute, nu te sfii să rezolvi totul.

Zugrăveala, un var nou pe pereți, un polish al parchetului, investiții în obiecte de mobilier noi și repararea instalațiilor și a electrocasnicelor, totul face parte din pregătirile pentru închiriere.

Iată ce reparații sunt necesare înainte de închirierea unui apartament, în calitate de proprietar:

Electocasnice funcționale

Ai specificat în anunțul tău de închiriere că apartamentul este mobilat și utilat complet? Atunci ideal ar fi să pui la dispoziția chiriașilor electrocasnice funcționale, ce pot fi utilizate în bune condiții. În cazul în care aragazul are o problemă, mașina de spălat are nevoie de un filtru nou sau centrala termică necesită revizie, atunci ai grijă să rezolvi totul înainte de a închiria.

Instalații sanitare conforme

Pentru oricine este neplăcut să se trezească cu casa inundată din cauza unei țevi sparte sau să bată vecinul de dedesubt la ușă, spunându-ți că i s-a umezit tavanul. În cazul în care știi că țevile de la baie sau bucătărie sunt vechi și ar trebui înlocuite, nu ezita să chemi înainte un instalator.

Aer condiționat

Tot mai mulți dintre românii care stau cu chirie caută condiții moderne în apartamentele sau garsonierele pentru care plătesc. Una dintre ele este și aparatul de aer condiționat. Nu este suficient ca el să fie prezent fizic în imobil, trebuie să și funcționeze corespunzător. Asigură-te că are freon și mai ales filtrele schimbate.

Încuietori și geamuri

Ușa de la intrare, ușile dintre camere și chiar geamurile ar trebui să funcționeze corespunzător. Nimeni nu va dori să rămână blocat, să cadă mânerele ușilor din interior sau să simtă frig iarna, întrucât garnitura geamului s-a ros.

Nu uita de curățenie

Pentru a curăța apartamentul eficient poți apela la o firmă specializată. Gândește-te că cei care vor locui în casa ta vor dori să o păstreze curată, așa cum au găsit-o.

Dacă ești în căutarea unui apartament de închiriat, indiferent de oraș și zonă, poți studia oferta vastă de pe HomeZZ.ro, una dintre cele mai mari platforme online de imobiliare din România. Găsești zilnic anunțuri noi, la prețuri și condiții variate, pentru a alege conform nevoilor și bugetului tău!