Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Covorul din camera celui mic - 3 sfaturi esențiale pentru o alegere inspirată

Copiii sunt extrem de veseli, creativi și jucăuși, astfel că găsesc întrebuințări oricărui obiect din camera lor. Au o energie debordantă și nu stau prea mult într-un singur loc, dar își petrec foarte mult timp pe jos.

Copiii sunt extrem de veseli, creativi și jucăuși, astfel că găsesc întrebuințări oricărui obiect din camera lor. Au o energie debordantă și nu stau prea mult într-un singur loc, dar își petrec foarte mult timp pe jos. Din acest motiv, este indicat ca în spațiul lor personal să amplasezi covoare pentru copilași care vor face față cu brio tuturor activităților. Unii dintre părinți consideră parchetul o soluție optimă, însă îi îngrădesc micuțului jocul liber și armonios dacă nu îl lasă pe podea de teamă că va răci. Un covor pufos reprezintă un spațiu de joacă confortabil sau suprafața ideală pentru cei care învață să meargă. Acesta previne alunecarea, oferă un plus de căldură și poate avea un rol ludic-educativ în funcție de design. Iată trei sfaturi utile care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere pentru cel mic:

Alegerea covorului în funcție de fibrele sale

Covorul este o variantă optimă pentru amortizarea zgomotelor, mai ales într-o casă cu copii. Însă, în căutarea produsului potrivit trebuie să ții cont de dimensiune, model, design și, cel mai important lucru, calitatea materialului din care este confecționat. Lâna, nylonul, polipropilena și poliesterul sunt cele mai indicate atunci când alegi covorul pentru cel mic.

Moale, rezistentă și foarte pufoasă, lâna este preferata tuturor când vine vorba de covoare. Ideal pentru camera produsului datorită senzației plăcute pe care o ai la atingere și căldurii ce o oferă, covorul din lână trebuie întreținut foarte bine. Acesta acumulează praf și se curăță destul de greu, așa că are nevoie de igienizare constantă pentru a fi în permanență confortabil și sigur pentru copil.

Un covor din poliester poate fi, de asemenea, opțiunea câștigătoare pentru dormitorul micuțului deoarece este rezistent la pete, se curăță repede, este moale și foarte plăcut. La fel de simplu de întreținut sunt și produsele din polipropilenă. Singurul lor dezavantaj ar fi că pot deveni destul de aspre și rigide odată cu trecerea timpului.

O alegere bună este și covorul din nylon (poliamidă) care revine foarte ușor la forma inițială chiar dacă a fost supus la o presiune mare. Petele pot fi îndepărtate foarte simplu, este moale și perfect pentru joaca celui mic.

Alegerea covorului în funcție de culoare

În camera copilului totul trebuie să fie vesel și colorat, implicit și covorul. Totuși, ar fi de evitat produsele albe sau cele în nuanțe foarte deschise, deoarece se murdăresc prea repede. Nu sunt însă indicate nici culorile întunecate, de aceea trebuie să încerci să îmbini utilul cu plăcutul. De exemplu, un covor maro deschis, verde, albastru petrol, gri sau galben-ocru reprezintă o variantă excelentă.

Este important să optezi pentru un model care să se combine armonios cu designul general al camerei pentru a nu atrage atenția doar către podea folosind o culoare diferită. Totodată, nuanțele alese nu trebuie să fie iritante sau obositoare pentru cel mic, ci să îi inducă o stare de liniște și voie bună.

Alegerea covorului în funcție de design

Este necesar ca imprimeul covorului din camera copilului tău să fie adecvat vârstei sale, pentru a-l ajuta să se dezvolte plăcut. În nici un caz nu sunt indicate produsele simple, uni, chiar dacă ție îți plac. În funcție de vârsta micuțului, alege un covor cu personaje din desenele animate, un covor cu model grafic inspirat din jocurile de puzzle, cu un model sub formă de tablă de șah, șotron, care imită un oraș sau o pistă pentru mașini.

Cu ajutorul acestui produs atât de simplu îți vei ajuta copilul să își exprime creativitatea construindu-și propria lume imaginară. În cazul în care îți dorești o joacă mult mai educativă, folosește covoare cu imprimeuri ce prezintă animale, fructe, legume, cifre sau literele alfabetului.

Covoarele înseamnă pentru copilul tău mai mult decât îți poți imagina. Spațiul său personal se conturează în jurul acestui produs, așa că investește într-un model deosebit pentru a-i oferi micuțului toată libertatea de care are nevoie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro