Căutare Live

Cum alegi culoarea covorului?

Atunci când te ocupi de amenajarea livingului, a dormitorului sau a bucătăriei, alegerea covoarelor pentru fiecare cameră poate deveni o provocare. Acest fapt se datorează unui număr foarte mare de opțiuni existente pe piață, mai ales pentru că trebuie să fii atent atât la culoarea covorului, cât și la material, formă sau textură. Află, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine, cum alegi culoarea perfectă a covorului, pentru a obține decorul perfect în locuința ta.

Atunci când te ocupi de amenajarea livingului, a dormitorului sau a bucătăriei, alegerea covoarelor pentru fiecare cameră poate deveni o provocare. Acest fapt se datorează unui număr foarte mare de opțiuni existente pe piață, mai ales pentru că trebuie să fii atent atât la culoarea covorului, cât și la material, formă sau textură. Află, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine, cum alegi culoarea perfectă a covorului, pentru a obține decorul perfect în locuința ta.

Ține cont de spațiul liber de la nivelul pardoselii

Unul dintre cele mai importante criterii, atunci când vine vorba despre alegerea potrivită a culorii covorului, este reprezentat de spațiul disponibil la nivelul pardoselii. Astfel, cu cât acest spațiu este mai mic, cu atât vei avea mai multă nevoie de un covor în nuanțe mai tari. Pentru a fi convins de alegerea făcută, te poți îndrepta și către asortarea covorului cu pernele, draperiile sau obiectele de decor.

În cazul în care vrei să asortezi un covor la un pat în nuanțe stridente, poți să alegi covorul care conține una dintre nuanțele tapițeriei, fără a selecta cea mai închisă variantă de culoare. Atunci când beneficiezi de un pat sau de o masă într-o singură culoare, poți opta pentru un covor cu imprimeu. Dacă alegi un covor multicolor, este indicat să te asiguri că una dintre aceste nuanțe se va regăsi atât în culoarea canapelei, cât și în cea a patului sau a fotoliilor pe care le ai în casă.

Alege culoarea covorului înainte de a începe procesul de redecorare

În situația în care ai în plan un proces de redecorare a camerelor, este recomandat să achiziționezi mai întâi covorul. Astfel, toate obiectele de mobilier vor fi alese ulterior, în funcție de culoarea, dimensiunea și textura covorului.

Principalele culori care se regăsesc în covor ar trebui să fie prezente atât în piesele de mobilier, cât și în principalele elemente de decor. Doar în acest fel, vei avea ocazia de a crea un design plăcut în orice încăpere. Te poți îndrepta către alegerea unor covoare Decorino, cu ajutorul cărora poți oferi personalitate unei încăperi, în funcție de dorințele tale în materie de culoare sau textură.

Alege culoarea covorului în funcție de stilul de amenajare a camerei

Dacă nu te ocupi de redecorarea locuinței, însă îți dorești să faci o schimbare majoră într-o încăpere, cu ajutorul unui covor, lucrurile pot fi mai dificile, însă nu imposibile. Ținând cont de acest lucru, dacă în living ai o mobilă într-o singură culoare îndrăzneață, precum violet sau maro închis, este indicat să alegi un covor într-o culoare luminoasă, cu un model vesel. Dacă livingul este, din contra, foarte colorat, poți opta pentru un covor în nuanțe calde și tonuri subtile, care să nu aglomereze și mai mult spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Pentru a complimenta decorul din living, te poți îndrepta către alegerea unui covor texturat, al cărui culoare de bază să se regăsească atât în draperii, cât și în câteva obiecte de decor. Un covor mic, cu model îndrăzneț, poate să ofere senzația unui spațiu mai mare, idee utilă în special în cazul camerelor de dimensiuni mici. Plasează acest covor central, ca un plus de culoare, fără a pune o măsuță de cafea peste el. În acest fel, covorul va lumina întreaga încăpere. În egală măsură, un covor în culori neutre sau în nuanțe deschise îți va oferi aceeași senzație de spațiu mai mare.

Alege culoarea covorului, ținând cont de stilul mobilei, de forma canapelei sau de cea a mesei

În funcție de fiecare cameră, după ce stabilești câteva elemente estetice, acordă atenție dimensiunii covorului, culorii și materialului din care acesta este confecționat. Dacă pentru livingul cu mobilă în culori puternice este recomandat un covor în nuanțe calde, neutre, un covor colorat va arăta minunat într-o cameră cu mobilă neagră sau albă. În ceea ce privește dormitorul, poți opta pentru aceeași idee.

Culoarea covorului poate să fie în contrast cu cea a mobilei, de aceea îți este permis să alegi un covor cu model, mai ales dacă obiectele de mobilier din dormitor sunt în tonuri deschise. Pentru o cameră de odihnă cu design minimalist, modelele de covoare orientale sau florale reprezintă alegeri ideale. Dacă nu știi ce tip de covor să alegi pentru bucătărie, un model rotund, pe care îl poți așeza în fața chiuvetei sau sub masă, poate fi o alegere inspirată. Tot cu ajutorul unui covor multicolor poți să oferi și puțină personalitate holului de la intrare.

Îl poți alege rotund și colorat, indiferent de mărime, fie în funcție de forma holului: un covor lung este ideal pentru un hol lung, deoarece oferă senzația de încăpere mare, fie un covor rectangular, potrivit pentru un hol pătrat.

Înainte de a începe căutările în ceea ce privește covorul perfect, acordă atenție și zonelor cu trafic intens din locuința ta. Acest lucru te va ajuta să determini materialul și culoarea dorite și îți va fi mult mai ușor să alegi din numeroasele modele de covoare disponibile. Stabilește întotdeauna un buget care să acopere toate schimbările pe care vrei să le faci în locuință și alege covoarele care să se potrivească cel mai bine cu mobila și decorul din fiecare cameră.

Patru trucuri de iluminat pentru senzația de spațiu mai mare... Alegerea culorilor ideale pentru dormitor, care te ajută să ai un somn adânc...
Parteneri
Efectele consumului de hamsii. Ce spun cele mai recente studii ale nutriționiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x