Cum ne influențează lenjeria de pat somnul?

Știai că lenjeria de pat îți poate influența somnul? La fel de importantă că salteaua, dimensiunea patului, atmosfera din cameră și modul în care te simți, lenjeria de pat poate să contribuie la odihna ta.

Cum ne influențează lenjeria de pat somnul?

https://cnchome.ro/lenjerie-de-pat-cu-motive-traditionale

Probabil ți s-a întâmplat de câteva ori să nu poți adormi sau să te trezești de câteva ori pe noapte fără să îți dai seama de ce. Dacă ai exclus toate cauzele, cel mai probabil lenjeria de pat a fost ,,vinovată”.

După cum știi, cele mai bune lenjerii de pat sunt cele din bumbac. Acest material permite pielii să nu se supraîncălzească și nu va provoca alergii. Lenjeriile de pat din bumbac sunt de mai multe tipuri: din bumbac normal (cele mai populare), creponate, din bumbac satinat și din bumbac egiptean. Unele persoane adoră lenjeriile creponate deoarece nu alunecă deloc de pe pat și nici nu se strâng în timpul somnului. Însă, dezavantajul lor este că s-ar putea să te trezești cu ,,semne” cauzate de lenjerie. Lenjeriile din bumbac satinat sunt excelente dacă îți dorești să îți păstrezi pielea și părul cât mai frumoase, deoarece nu ,,deshidratează” pielea în timpul somnului (spre deosebire de cele din bumbac normal) și nu agasează părul.

Bineînțeles că există lenjerii subțiri, perfecte pentru vară și lenjerii groase, ideale pentru sezonul rece. Trebuie să ții cont de această regulă, deoarece foarte multe persoane care nu au un somn odihnitor descoperă că lenjeria nu era adecvată anotimpului. Dacă folosești o lenjerie prea groasă vara, îți va fi cald și nu te vei putea odihni.

Nu doar calitatea și tipul de lenjerie sunt importante, ci și modul în care o întreții. De preferat este să schimbi lenjeria o dată pe săptămâna (cu excepția verii când poți lua în considerare schimbarea ei la 4-5 zile). În funcție de specificațiile acesteia, poți călca sau nu lenjeria (nu este obligatoriu, acest pas este opțional dacă nu ai o problema a pielii care implică utilizarea hainelor și lenjeriei dezinfectate). Unele persoane adoră senzația de lenjerie proaspăt călcată, dar care nu durează mai mult de două nopți. Chiar și așa, merită tot efortul pentru că lenjeria să arate perfect și să se simtă foarte bine pe piele.

În ceea ce privește spălarea lenjeriei, te-ai gândit că și acesta poate fi un factor care îți influențează somnul? O lenjerie care nu a fost clătită perfect, cu resturi de detergent sau cu prea mult balsam de rufe nu doar că te va deranja din punct de vedere olfactiv, dar s-ar putea să îți provoace mâncărimi de piele și astfel te vei scarpină toată noaptea în loc să dormi. Sugestia noastră? Spală lenjeria la programul dorit și la final alege extra-clătire. Vei observă diferența: lenjeria va miroși a proaspăt, însă fără a fi excesiv parfumată și toate resturile de detergent sau balsam vor fi îndepărtate cu succes.

Cum ne influențează lenjeria de pat somnul?

Cum ne influențează lenjeria de pat somnul?

https://cnchome.ro/lenjerie-de-pat-buline

Ca un ultim sfat, îți recomandăm să înlocuiești lenjeria de pat în momentul în care observi că s-a subțiat sau dacă pare mai aspră decât de obicei. Chiar și lenjeriile calitative, trebuie schimbate după câțiva ani, dacă prezintă semne de uzură. Nimic nu este mai neplăcut decât o lenjerie uzată, care nu își mai îndeplinește scopul 100%.

Dacă ai nevoie de o lenjerie nouă, îți recomandăm să alegi lenjerii românești pe care le poți comanda chiar și online din magazinele de profil. Lenjeriile românești sunt recunoscute pentru calitatea lor, pentru design-ul deosebit și prețurile foarte bune. În plus, alegând produse fabricate în țară, ajuți economia locală.

Sperăm că informațiile prezentate ți-au fost de folos! Am vrea să știm ce părere ai despre modul în care ne influențează lenjeria somnul. Ți s-a întâmplat vreodată să ai neplăceri din cauza acesteia?

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri