Antena Căutare

Cum să ai un apartament modern și luminos

Locuiești la bloc, iar spațiul nu este unul generos? Îți poți transforma cu ușurință locuința într-o casă spațioasă, cu ajutorul unor trucuri de design interior, exploatând fiecare colț al apartamentului.

Locuiești la bloc, iar spațiul nu este unul generos? Îți poți transforma cu ușurință locuința într-o casă spațioasă, cu ajutorul unor trucuri de design interior, exploatând fiecare colț al apartamentului.

Un apartament modern este unul în care decorul este caracterizat de simplitate și de culori neutre, de cât mai multă lumină naturală și spații de depozitare cât mai eficient utilizate.

Simplitatea și naturalețea te vor ajuta să obții chiar spațiul de care ai nevoie. O locuință în care nu ai înghesuit multă mobilă va părea mult mai mare, lăsând impresia că este loc pentru orice.

Culorile

Articolul continuă după reclamă

Pentru o locuință modernă și luminoasă ai nevoie de culori deschise. Pe lângă faptul că aceaste este o caracteristică a stilului modern, albul și nuanțele neutre vor da și ele senzația unor camere mai mari. Pereții vopsiți în alb se integrează perfect într-un asemenea decor, însă nu te sfii nici de o pată de culoare care să ofere personalitate încăperii. Pardoseala este și ea un element important al designului, așa că va contribui la luminozitatea camerei. Un parchet laminat alb sau deschis la culoare va da impresia că ai o cameră mult mai mare decât în realitate. De altfel, acest tip de pardosală a devenit foarte popular în ultimii ani, motiv pentru care producătorii au reacționat cu o gamă largă și variată de nuanțe deschise.

Mobila

Așa cum spuneam, mobila nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, iar dacă ai nevoie de spații de depozitare suplimentare încearcă să utilizezi spațiul vertical, cu rafturi poziționate deasupra altor elemente din decor. În baie, poți crea o zonă de depozitare deasupra mașinii de spălat și ai obținut mai mult spațiu, dar și un aspect modern. Chiar și lada patului poate fi folosită cu succes pentru depozitarea obiectelor de îmbrăcăminte, încălțăminte, dar și a altor elemente. Ai aici și alte idei de amenajare eficientă a spațiului.

Cum stilul modern are nevoie de linii cât mai simple și drepte, mobilierul din living trebuie redus la strictul necesar. O canapea confortabilă, o măsuță de cafea și câteva elemente de decor moderne vor oferi un aer elegant, dar și impresia de spațiu.

Lumina

Oricât ai amenaja un spațiu, ingredientul fără de care nu poți avea o amenajare completă este lumina. În special cea naturală. Încearcă să nu folosești perdele și draperii închise la culoare, pentru a permite luminii să intra în casa ta. Poți chiar să nu folosești deloc perdele, o practică des întâlnită în stilul scandinav, care prespune cât mai multă lumină.

Materielele

În general, materialele naturale sunt în tendințe, indiferent despre ce element ar fi vorba. Lemnul poate face parte cu succes dintr-un decor modern, așa că îl poți utiliza atât pentru pardoseală, cât și pentru mobila și accesorii. De asemenea, betonul, piatra naturală, prin texturile și nuanțele lor sunt opțiuni perfecte pentru un apartament modern, dar și luminos.

Și pentru că o casă nu este completă fără un strop de natură, adaugă în amenajare și plantele verzi. Uneori, acestea pot deveni chiar pata de culoare de care ai nevoie și te vor face să te simți mai aproape de natură. Iar pentru bucătărie, câteva ghivece cu busuioc, coriandu și cimbru vor completa perfect decorul. Cultivarea, explicată pe larg de cartiagricole.ro, lor nu necesită eforturi majore, așa că te-ai putea bucura de și cele mai proaspete arome.

Foto: Pixabay

Case din lemn sau din cărămidă? Avantaje și dezavantaje... Sânziene - planta magică: ce afecțiuni tratează și unde găsești Floarea Sf. Ioan Botezătorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x