Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum să faci curat în apartament ușor înainte de a-l vinde

Cauți să-ți vinzi apartamentul și vrei să găsești cât mai rapid un cumpărător, pentru a evita timp petrecut pe la agenție și comisioane mari? Atunci ia în calcul câteva aspecte și începe prin a te pune puțin în pielea potențialului client. Ți-ar plăcea un imobil curat, aerisit, liber de orice obiecte de mobilier nefolositoare și, cel mai important, evaluat la un preț corect, în funcție de suprafață, de utilități, de compartimentare, dar și de zonă. 

Apartament de vânzare

pixabay.com

Primul lucru este să stabilești dacă îl vinzi cu tot cu mobilă, în cazul în care apartamentul este deja mobilat, iar dacă nu, ar fi bine să îndepărtezi orice obiect nefolositor și să-l lași liber și aerisit în vederea vânzării. Locuința trebuie să fie curată, motiv pentru care este esențial să îți aloci puțin timp pentru o curățenie generală.

Iată câteva trucuri pentru a reuși să cureți eficient apartamentul înainte de a-l scoate la vânzare:

Aruncă toate obiectele nefolositoare

Primul pas în procesul de curățenie este să eliberezi fiecare cameră. Lasă totul liber și aruncă obiectele nefolositoare. Este cel mai eficient pentru a putea curăța parchetul, gresia și toate suprafețele fiecărei camere. În plus, va fi mult mai simplu de vizionat pentru cei care vin cu interesul direct de a-l cumpăra. Vor putea observa concret cât este de spațios, ce mobilă încape și cum vor putea decora interiorul.

Nu păstra mobilă veche dacă îl vinzi mobilat

Dacă apartamentul pe care îl scoți la vânzare este deja mobilat și nu vrei să te apuci de cărat piese de mobilier, atunci specifică acest aspect și evaluează corect prețul mobilei. Există doritori de a cumpăra locuințe perfecte pentru a se muta direct, cu electrocasnice și cu obiecte de mobilier.

Atenție, însă! Nu păstra ceva ce este vechi, degradat și fără folosință, precum un scaun vechi, poate o oblindă ciobită sau un pantofar scorojit. Lasă-i viitorului proprietar doar lucruri pe care să le mai poată folosi câțiva ani de acum încolo. Încearcă pe cât posibil să cureți mobilierul de eventuale pete și murdărie.

Curăță bine baia și bucătăria

Rosturile, bateria de la baie și bucătărie, cada, chiuvetele, toate acestea necesită o curățare atentă și este de datoria celui care scoate la vânzare locuința să se îngrijească de ele. În mod cert nici ție nu ți-ar conveni să te muți într-o bucătărie cu pereții plini de grăsime.

Cel mai probabil, viitorii proprietari vor zugrăvi, vor da o mână de var și vor curăța și ei, la rândul lor, însă nu strică să folosești ceva produse de curățenie, înainte să vinzi apartamentul. O locuință curată va fi mult mai ușor de vândut!

Aeristește și parfumează imobilul

Dacă ești sunat și programezi vizite, fie pe cont propriu sau prin agențiile imobiliare, ai grijă ca toată curățenia făcută să fie completată de aer curat și miros frumos al locuinței.

Fă-i fotografii relevante înainte să pui un anunț de vânzare

Cel mai simplu mod de a vinde un apartament este un anunț pe site-urile de profil. De exemplu, intră pe HomeZZ.ro, una dintre cele mai mari platforme cu anunțuri imobiliare online din România. Încarcă poze relevante cu toate camerele și alcătuiește o descriere corectă și coerentă a ceea ce vrei să vinzi, astfel încât să oferi cât mai multe detalii potențialilor cumpărători. Nu poza fără lumină bună, din unghiuri care nu arată nimic, căci astfel îți vei reduce semnificativ șansele să fii contactat.

Recomandari