Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Cum să faci locuința unică – integrează elegantele vitralii sau mozaicul

Vitraliile ne duc cu gândul la celebrele palate sau biserici, acolo unde cel mai adesea erau reprezentări cu simboluri religioase pe geamuri.

Vitraliile ne duc cu gândul la celebrele palate sau biserici, acolo unde cel mai adesea erau reprezentări cu simboluri religioase pe geamuri. O nouă tendință în ceea ce înseamnă designul interior aduce în prim plan vitraliile integrate și în altfel de spații, chiar și cele comerciale, dar mai ales în cele rezidențiale. Vitraliile sunt impresionante și pot juca rolul de elemente de originalitate ce redau spațiului un stil impunător și elegant.

Cum și unde se pot integra vitralii

Astfel de lucrări presupun tehnică specială și o muncă decorativă ce îmbină priceperea cu un nivel înalt de creativitate; așadar nu oricine poate executa o astfel de lucrare. Specialiști în design interior si amenajari interioare au inclus vitraliile în lista de servicii, asumându-și o lucrare complexă, manuală dar care garantează că va fi de impact. Un astfel de prestator de servicii priceput în arta frumosului este Artbient.

Tehnica folosită de echipa Artbient se referă la Tiffany, ce combină sticla, cuprul și cositor sau cea a firului de plumb. Sticla folosită, de altfel element de bază în vitralii, este cea fuzionată și pictată sau cea de Murano, decorativă. Proiectele de acest gen sunt realizate exclusiv manual și urmează un concept dinainte stabilit, astfel încât să se integreze în spațiul ales, să definească locuința și să aibă deci sens în redarea unui anumit tipar, model și combinație cromatică.

Vitraliile pot fi integrate la uși, ferestre, la pereți despărțitori, chiar și pe tavane în unele cazuri. Pentru că transmit un puternic mesaj vizual, vitraliile pot fi chiar element central în designul interior al holurilor și ușilor de acces spre restul casei. Iată o manieră inedită de a aduce mai multă lumină în hol, de obicei spații mici de legătură spre încăperile casei care ridică provocarea de a fi primitoare.

Mozaicul sau o altfel de artă

În cadrul paginii celor de la Artbient.ro descoperim și alte variante ce pot fi integrate în designul interior – mozaicul. Acesta presupune un ansamblu de sticlă colorată dispusă astfel încât să creeze un model. De data aceasta este folosită sticla Orsoni, ceramica, marmura sau piatra.

Mozaicul poate fi integrat ca atare, un tablou ce animă o zonă sau poate fi chiar un print integrat în piese de mobilier, inserție din sticlă ce schimbă total imaginea clasică a unei piese și desigur îi dă o valoare aparte.

Pot fi create astfel modele florale, de inspirație naturală, cât și modele abstracte, deci pentru toate gusturile și astfel încât să se potrivească cu o tematică anume.

Balustrada, transformată în element de design prețios

Artbient revoluționează modul în care redă frumosul în spații. Pentru acele cladiri unde accesul între etaje se realizează prin scară de interior, balustrada necesară va fi cu un dublu rol – funcțional, practic, dar și estetic. Asta pentru că echipa Artbient are o propunere unică, definită de combinația de metal cu vitralii, sticlă de diferite tipuri. De asemenea, port mâna din sticlă topită este un produs unic al brandului Artbient, un design detaliat ce excede așteptările despre cum poți face din așa banal element, o balustradă, o reprezentare estetică.

O muncă atât de fină, rafinată presupune tehnici anume și o mână expertă. Practic ceea ce Artbient oferă se referă la originalitate. Pot fi comandate piese de mobilier unice, pot fi restaurate, recondiționate piese vechi astfel încât decorul să câștige unicitate prin astfel de prezente. Pentru cei cu puțină imaginație, poate fi solicitată pictarea sau recondiționarea unor piese existente sau comandarea altora.

Mobilierul, sculptura sau pictura sunt domenii pe care Artbient le acoperă cu serviciile sale. Devine așadar un aliat al artei pentru că spațiile să fie amenajate la un altfel de nivel estetic. Dacă este nevoie, planul de design interior poate fi realizat integral cu ajutorul echipei. Știți ce doriți, dar nu aveți viziune despre cum să integrați totul în spațiul disponibil, aveți idei dar nu cu un teren comun încât întreaga casă să fie pusă la punct sau mai rău, nu aveți idei deloc dar știți că investiția în cămin implică și partea de design interior. Indiferent de situație, sunt specialiști ce se pot ocupa cu succes de un astfel de plan.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro