Căutare Live

Iată cele mai utile 5 sfaturi pentru mobilarea unui dormitor cu un design armonios!

Dacă vrei să îți amenajezi dormitorul, fie pentru că te-ai săturat de felul cum arăta, fie pentru că acum te muți în casă nouă ori doar pentru că simți nevoia de o schimbare, trebuie să acorzi o atenție deosebită modului în care alegi anumite piese de mobilier esențiale în această cameră.

Iată cele mai utile 5 sfaturi pentru mobilarea unui dormitor cu un design armonios!

Fiind vorba despre camera unde vei petrece fiecare noapte, este esențial să optezi pentru o mobilă dormitor care să se încadreze perfect într-un design modern, dar care să îți ofere senzația de confort și să îți asigure nopți liniștite.

Atunci când proiectezi noul dormitor, trebuie să te asiguri că locul unde vei dormi îți poate oferi un somn cât mai odihnitor. Căci, studiile au demonstrat că acesta este important pentru sănătate, pentru buna funcționare a creierului și pentru energia de a doua zi.

Întrucât vei petrece o mare parte a vieții acolo, este cu atât mai important să creezi un spațiu individual în care să te simți 100% confortabil și care să aibă un efect calmant asupra ta. Desigur, camera trebuie să îndeplinească și cerințele funcționale, astfel încât să poți găzdui tot ce ai nevoie în dormitor.

Iată 5 sfaturi utile pentru mobilarea dormitorului:

1.Găsește patul potrivit

Visezi la un pat cu arcuri, unul cu o cutie de depozitare, simplu sau dublu. Poți alege orice îți dorești, căci magazinele de specialitate oferă o mulțime de opțiuni și stiluri din care poți alege. Sau, dacă spațiul nu îți permite, poți opta pentru o canapea extensibilă, aceasta fiind incredibil de practică și te ajută să economisești și spațiu.

2.Ține cont de proporții când alegi mobila de dormitor

Când îți mobilezi dormitorul, trebuie să acorzi atenție proporțiilor corecte și să le optimizezi, dacă este necesar. Te poți folosi de culori pentru a influența aspectul camerei. Poziționarea patului contează foarte mult, căci acesta este piesa centrală a încăperii și va atrage toate privirile. De asemenea, poți împărți dormitorul în diferite zone, de exemplu, zona de dormit și dressing.

3.Alege combinațiile de culori potrivite pentru dormitor

Preferi culori calme, naturale sau mai degrabă îți dorești culori luminoase în dormitor? Culorile deschise au un efect relaxant, pe când, cele închise oferă confort și securitate. Desigur, poți alege un tapet colorat sau cu modele.

4.Scoate majoritatea aparatelor electrice

Dormitorul este un loc de odihnă și relaxare, iar aparatele electrice nu au ce căuta aici. Prin urmare, locul televizorului sau al laptopului nu sunt în această cameră. În lipsa lor, vei reuși să adormi mai repede și să te relaxezi mai bine. Poți adăuga, în schimb, plante de interior sau rafturi pe care poți aranja decorațiuni, fotografii sau cărți.

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole

5.Creează un colț de lectură în dormitor

Dormitorul poate fi mult mai mult decât doar încăperea unde dormi, ci poate fi la fel de bine locul unde te poți retrage departe de toate lucrurile care îți distrag atenția și să te relaxezi....citind. Exact! Poți crea o zonă specială unde să amplasezi un fotoliu, o lampă și un covoraș. Și, bineînțeles, un raft cu cărțile pe care urmează să le citești sau cărțile tale preferate.

Poți să te inspiri atunci când îți amenajezi dormitorul din ideile altor oameni, însă trebuie să iei în calcul faptul că toată lumea are gusturi, interese și obiceiuri diferite. De aceea, mobilarea dormitorului trebuie să țină cont de propriile preferințe.

Cum să faci curățenie în casă mai rapid?... Mese extensibile, cum le alegi pe cele potrivite...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri