Căutare Live

Nu trebuie să arunci lămâile folosite. Ce se întâmplă dacă torni un praf de sare peste ele

O femeie a decis să facă un experiment și a turnat un praf de sare peste jumătățile de lămâie, pe care urma să le arunce. Nu mică i-a fost surpriza atunci când a văzut efectul.

O femeie a descoperit la ce pot fi folosite cojile de lămâie

sursa foto: Profimedia

În general, lămâile sunt folosite în diferite preparate, pentru a acri diferitele mâncăruri precum peștele sau salatele, pentru a da gust fripturii de pui, pentru a potrivi la gust sosurile și, mai ales pentru a pregăti o limonadă.

Lămâile verzi (lime) sunt preferate, în general, atunci când vine vorba despre cocktailuri sau despre anumite tipuri de pește, fiindcă gustul acestui fruct este ceva mai special. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă dacă pui sare peste o lămâie folosită.

Ce se întâmplă dacă torni sare peste lămâile folosite

O mamă din Australia pe nume Chantel a decis să facă un experiment și să descopere „pe propria piele” ce se întâmplă dacă va folosi zeama de lime pentru a acoperi suprafața chiuvetei. Înainte de-a se apuca de treabă a presărat peste fruct și un praf de sare, apoi a început să curețe totul folosind mișcări circulare.

Nu mică i-a fost surpriza atunci când a realizat că nu doar urmele de grăsime au dispărut, ci și neplăcutele pete precum cele de calcar, ce se încăpățânează să rămână pe chiuvetă. Australianca a filmat trucul și a postat clipul video pe internet, pe pagina sa de TikTok, ca să arate și altora ce se întâmplă dacă freci chiuveta cu zeamă de lămâie, amestecată cu un praf de sare.

@mama_mila_

Don’t throw away the secret to your shiny sink 🍋 ##cleaninghacks

♬ Let Me Blow Ya Mind Showmusik Remix - Showmusik Sounds

Chantel a adunat mai bine de o sută șaptezeci de mii de vizualizări la clipul video video și a convins astfel numeroase persoane din întreaga lume să încerce respectivul truc. Femeia a demonstrat în doar câteva secunde de ce nu mai trebuie să aruncăm vreodată cojile de lămâie și cum le putem folosi eficient, dacă turnăm un praf de sare peste ele. Pe lângă mirosul plăcut pe care îl va avea bucătăria, fructul va da un luciu aparte chiuvetei, curâțând-o mai bine chiar și decât soluțiile scumpe, din supermarket, arată cei de la metro.co.uk.

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei apa în care ai fiert două lămâi cu coajă! Efectele se văd în câteva zile!

De asemenea, cojile de lămâie pot fi folosite pentru a lustrui și curăța obiectele din cupru. Acestea sunt la fel de utile și dacă vrei să cureți simplu și rapid cuptorul cu microunde: tot ce ai de făcut este să pui bucățile de fruct într-un vas cu apă, să pornești aparatul timp de câteva minute și apoi vei vedea că petele de grăsime se curăță imediat, doar folosind o cârpă sau lavetă.

Cojile de lămâie sau de lime sunt folositoare și când vrei să elimini mirosul de grăsime animală, ceapă sau de usturoi de pe mâini, după ce ai terminat de gătit. În timp vei observa că mâinile tale sunt mai hidratate, mai catifelate și mai frumoase.

Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
x