Căutare Live

(P) 7 sfaturi și trucuri prin care să pui în valoare o sufragerie mică

Dimensiunile limitate ale sufrageriei nu sunt un impediment pentru a te putea bucura de un design de interior echilibrat și de o estetică impecabilă.

7 sfaturi și trucuri prin care să pui în valoare o sufragerie mică

Pexels

Având în vedere că aglomerarea tot mai puternică a zonelor urbane ne-a adus în punctul în care compromisurile ce țin de dimensiunile spațiului nu mai par de nefăcut, mai ales dacă locuința compensează prin accesibilitatea zonei, siguranță și curățenie, nu e de mirare că ne dorim, în număr tot mai mare, să găsim soluții de optimizare a spațiului.

Iată șapte sfaturi și trucuri care îți vor fi de folos atunci când amenajezi un living room mic și care te vor ajuta să transformi o astfel de încăpere într-o veritabilă bijuterie a locuinței:

Alege canapeaua potrivită

O canapea în nuanțe neutre poate lumina spațiul, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi un model anost. În schimb, gândește-te la un stil elaborat, cu detalii care atrag atenția, precum rotunjimile mânerelor, nasturii decorativi sau canelurile picioarelor. Acestea vor conferi personalitate spațiului redus al sufrageriei, fără a-l încărca. În plus, te poți folosi de perne decorative și pleduri, pentru a reduce monotonia sau de un fotoliu accent, într-o nuanță aprinsă, care să confere vitalitate încăperii.

Montează televizorul pe un perete

Pentru sufrageriile de dimensiuni mici, montarea televizorului pe un perete este soluția optimă de folosire eficientă a spațiului. Asigură-te că montajul este sigur și bucură-te de locul care îți rămâne la dispoziție dacă eviți aglomerarea cu o comoda tv supradimensionată, pe care acum o poți înlocui cu un șemineu îngust sau cu o poliță minimalistă. Asigură-te, totodată, că televizorul nu va fi în centrul atenției și folosește-te de elemente decorative pentru a muta focusul.

Decorează vertical, în mod creativ

Ia în calcul folosirea unui tapet decorativ care să complimenteze spațiul. Aplică-l doar pe jumătatea superioară a peretelui, dacă spațiul din partea inferioară este limitat sau folosit pentru anumite piese de mobilier. Dacă nu te dai în vânt după imprimeuri, poți alege un model simplu, într-o culoare care să deschidă și să lumineze spațiul, precum nuanțele de bleu sau galben pai sau alege un print geometric, care să creeze iluzia unui spațiu mai amplu.

Menține un design unitar

Când spațiul pe care îl ai la dispoziție este limitat, e important să păstrezi unitatea și coeziunea acestuia cu ajutorul cromaticii. Vorbim deopotrivă despre mobilier, accesorii și culoarea pereților. În acest fel, locul va deveni omogen și echilibrat, fără a fi întrerupt de elemente dominante. Folosește-te de culori și texturi similare, așadar, dar și de plante, pentru a conferi vitalitate și energie spațiului.

Fă o tranziție naturală către balcon

Dacă ai un balcon în dreptul sufrageriei, o tranziție naturală către acesta va mări vizual dimensiunea spațiului și îți va da sentimentul extinderii acestei încăperi. În mod ideal, vei avea o deschidere completă către balcon, cu uși din sticlă, care să nu îngrădească accesul și privirea către exterior. Asigură-te că mobilierul de exterior se coordonează cu cel din interior și decorează cele două zone în așa fel încât să capete coeziune. În acest fel, sufrageria va deveni mai generoasă și mai primitoare.

Creează spații de depozitare cât mai aproape de tavan

Dacă ai nevoie de spații de depozitare în living room, poți monta unele suspendate, până la nivelul tavanului. Optează pentru aceeași culoare cu a peretelui, pentru a le face să treacă neobservate. Tot în acest scop, ia în calcul ușile cu sisteme de închidere fără mânere vizibile. Folosește-le pentru a depozita toate mărunțișurile necesare, dar care ar aglomera spațiul, dacă ar fi lăsate la vedere. Nu uita de măsurile de siguranță și asigură-te că aceste dulapuri suspendate vor susține greutatea încărcăturii.

Folosește-te de piese de mobilier cu personalitate, pentru a distrage atenția de la limitele spațiului

Un spațiu ordonat și îngrijit arată întotdeauna mai mare decât este în realitate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie anost. Alege piese de mobilier cu personalitate, chiar dacă te limitezi la unele de dimensiuni reduse. Dă o șansă combinației clasice de mobilier din piele închisă la culoare alăturat șemineului, pentru a crea un mediu confortabil și călduros. Sau folosește-te de texturi prețioase, precum catifeaua sau mătasea, pentru a inspira eleganță. Ori optează pentru un mix de lemn natur și in, dacă vrei să sugerezi naturalețe.

Spațiul limitat nu trebuie să fie o piedică pentru un decor de vis. Ai la îndemână atât de multe soluții de amenajare și depozitare acum, precum și acces la informație și la cele mai importante trenduri de design interior, încât e imposibil să nu reușești să folosești în mod optim spațiul, atât din perspectiva utilității, cât și din cea a esteticii.

(P) Cum să alegi modelul de centrală Ariston ideal pentru tine, din zeci de opțiuni?...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x