Antena Căutare

(P) Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra vesela pentru bucătărie

Suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că alimentele pe care le consumăm pot fi dăunătoare sănătății și bunăstării noastre. În timp ce în cazul alegerii unei alimentații sănătoase, avem deja un concept mai larg, atunci când alegem oale pentru pregătirea meselor zilnice adesea nu știm ce să alegem.

(P) Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra vesela pentru bucătărie
Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra vesela pentru bucătărie

Din fericire, nu suntem pe vremea bunicii, cand optiunile erau putine. Acum avem multe, multe optiuni! Aceste vase de gătit sunt obiecte care sunt supuse constant unor factori externi nefavorabili, cum ar fi temperatura ridicată, focul și încălzirea grăsimilor (iar românii sunt campioni în acest sens). Din acest motiv, construcția oalelor trebuie să fie robustă.

Oalele alcăror preț este foarte mic, pot fi impresionante din punct de vedere vizual, dar sunt adesea instabile, se zgârie și se ard ușor. Pe lângă dezavantajele menționate mai sus, oalele de calitate slabă afectează gustul preparatelor noastre și pot provoca reacții alergice, de exemplu la nichel. De asemenea, nu suntem siguri din ce materiale au fost fabricate sau testate, deoarece uneori nu există astfel de informații pe ambalaj și pe site-ul producătorului oalelor. Desigur, prețul nu este cel mai înalt indicator al calității și fiabilității, dar merită să avem grijă. Să vedem ce oale să alegi!

1.Oțelul inoxidabil este foarte recomadat în utilizarea de zi cu zi, fiind rezistent la zgârieturi și lovituri. Oțelul inoxidabil 100% nu reacționează în mod dăunător cu alimentele și poate fi folosit și în cuptor. Oalele din acest metal primesc recenzii pozitive pentru durabilitate, rezistență la arsuri și zgârieturi. Oalele din oțel inoxidabil de înaltă calitate sunt cele care sunt fabricate din oțel 18/10, constând din 18% crom și 10% nichel. Style Horeca găsești cel mai bun set de oale din inox profesionale. Pentru produse foarte bune pentru bucătărie, stylehoreca.ro stă la dispoziția clienților cu o selecție grozavă, pentru toate gusturile, chiar si cele mai pretențioase.

Aceste vase se vor spală întotdeauna cu cu apă caldă și detergent de spălat vase sau în mașina de spălat vase, dacă produsul este destinat acestuia.

2.Oalele emailate de bună calitate sunt percepute ca recipiente sănătoase și rezistente la acizi. Aceste oale sunt în clipa de față în topul preferințelor gospodinelor, alături de cele din oțel inoxidabil. Emailul este un material pe care mulți oameni îl asociază cu copilăria. Multe astfel de oale se regăseau în casele bunicilor noștri. Vasele emailate sunt foarte durabile și inofensive. Trebuie doar să fim atenți la îngrijirea lor corespunzătoare. Când gătești în ele, amestecă alimentele cu o lingură de lemn și silicon. Acest lucru reduce riscul de zgârieturi în interiorul vasului. Emailul protejează corpul vaselor de rugină și nu absoarbe mirosurile. În plus, nu reacționează cu alimentele, ceea ce este important pentru cei care suferă de alergii. Îngrijirea vaselor emailate necesită spălarea manuală din ce în ce mai puțin. Mulți producători permit spălarea vaselor emailate în mașina de spălat vase și utilizarea lor pe o plită cu inducție.

3. Vasele masive și grele din fontă merită o atenție aparte datorită durabilității și fiabilității de ani de zile. Rezistența la zgârieturi și deteriorare nu sunt singurele avantaje ale oalelor din fontă. Oalele din fontă sunt vase sănătoase deoarece nu emană în nicio substanță care amenință sănătatea umană - dimpotrivă. În timpul tratamentului termic, elementul fier pătrunde în alimente, ceea ce este benefic pentru persoanele care suferă de anemie. Cu toate acestea, vasele din fontă nu sunt recomandate persoanelor care suferă de hemocromatoză. Vasele de gătit din fontă naturală nu trebuie să fie înmuiate în apă, deoarece pot rugini. Când cureți vasele din fontă, evită detergenții de spălat vase și alte substanțe chimice. Tot ce îți trebuie este un burete aspru și, eventual, puțin bicarbonat de sodiu.

4. Vasele de sticlă sunt un produs cu adevărat demn de remarcat pentru cei care suferă de alergii și pentru cei care doresc să fie siguri că mesele preparate sunt pe deplin sănătoase. Sticlă din care sunt fabricate oalele este antialergică și nu reacționează cu mâncarea gătită. Vasele din sticlă arată frumos în bucătărie, sunt și ușor de spălat. Totuși, se sparg ușor și sunt puțin mai scumpe.

5. Ceramica este o materie primă cunoscută de mult timp, complet naturală, sănătoasă și sigură de utilizat. A fost folosită în bucătărie de ani de zile. Se caracterizează prin rezistența ridicată la zgârieturi, coroziune și lipirea alimentelor de fundul vasului. Vasele din ceramică sunt, de asemenea, un element decorativ și vor ajuta la înfrumusețarea interiorului oricărei bucătării. Vasele din ceramică nu conțin nichel, adică principalul alergen cu care se luptă persoanele alergice. În multe cazuri, conform informațiilor de pe ambalajul produsului, este permisă utilizarea vaselor de gătit ceramice în plitele pe inducție. Materialul ceramic este moderat sensibil la temperaturi ridicate și fluctuante în comparație cu oțelul inoxidabil rezistent la căldură. Mâncărurile preparate în vase ceramice sau cu un înveliș ceramic încă țin masă caldă în medie aproximativ o oră după ce ce au fost scoase din cuptor.

Pe lângă acestea, mai avem oalele din cupru, care conduc perfect căldura în timpul gătitului. Putem încălzi uniform și rapid sosurile sau carnea crocantă în ele. Oalele de cupru de înaltă calitate sunt acoperite cu un strat de oțel inoxidabil. Această acoperire garantează siguranța și confortul pregătirii meselor sănătoase. Mai avem și oalele și tigăile din teflon care sunt foarte utile atunci când dorim să reducem conținutul caloric al preparatelor prăjite. Alimentele gătite pe învelișul de teflon sunt ușor de digerat și necesită doar o cantitate minimă de grăsime. De regulă, teflonul de înaltă calitate nu ar trebui să provoace efecte negative asupra sănătății. În cazul teflonului de calitate îndoielnică, suntem expuși efectelor sale cancerigene, care pot fi activate la frecarea vaselor din teflon. Oalele de aluminiu sunt un alt tip de vase și de obicei sunt un produs ieftin. Aluminiul este un material care se încălzește foarte repede, astfel timpul de gătire este redus semnificativ. Din acest motiv, sunt foarte populare. Din păcate, lista efectelor secundare ale folosirii oalelor de aluminiu este lungă. Aluminiul este în categoria metalelor grele, se acumulează în creier, iar utilizarea pe termen lung a vaselor de aluminiu poate duce la boală Alzheimer și demență.

Cu aceste opțiuni, putem găsi acele oale și tigăi care ne sunt necesare și se pliază pe nevoile noastre. Trebuie să avem în vedere calitatea și caracteristicile fiecărui tip de material folosit pentru a găti preparate sănătoase și gustoase. Dacă alegem stylehoreca.ro, vom avea vesela necesară pentru a găti bine și sănătos!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x