Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Îți dorești plante rezistente la umbră, care să poată fi puse în locuri din casă fără prea multă lumină și care să nu necesite o atenție deosebită, dar care, în același timp să oxigeneze aerul și să dea un aer apartament locuinței? iată câteva flori pe care le poți avea în apartament fără prea mari bătăi de cap

Plante de apartament rezistente

Îți dorești plante rezistente la umbră, care să poată fi puse în locuri din casă fără prea multă lumină și care să nu necesite o atenție deosebită, dar care, în același timp să oxigeneze aerul și să dea un aer apartament locuinței? iată câteva flori pe care le poți avea în apartament fără prea mari bătăi de cap.

Plantele de apartament sunt recomandate pentru a purifica aerul și pentru a absorbi toxinele, însă nu întotdeauna avem camere luminoase, timp și energie să ne ocupăm de îngrijirea plantelor de apartament.

Din fericire, există și plante de apartament rezistente la umbră, care nu doar că pot rezista fără prea multă lumină, dar nu au nici nevoie de vreo îngrijire deosebită. Iată câteva dintre acestea:

8 plante de apartament rezistente la umbră

Plante de apartament rezistente la umbră - Aglaonema

Aglaonema este cunoscută la noi și ca Planta întunericului, iar în engleză i se spune Chinese Evergreen. Este o plantă rezistentă la umbră, întâlnită foarte des și în birouri sau alte spații fără prea multă lumină naturală.

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Asta pentru că preferă zonele mai întunecate ale încăperilor sau chiar un hol fără ferestre. Aglaonema trebuie udată o data sau de două ori pe săptămâna, în funcție de umiditatea mediului în care este ținută. În schimb, Aglaonema nu este rezistentă la frig.

Plante de apartament rezistente la umbră- Cactusul

Toate speciile de cactus sunt plante rezistente. O asemenea plantă poate fi amplasată oriunde într-o cameră pentru că nu e deloc pretențioasă. Pe lângă faptul că nu are nevoie de lumină, nu îi trebuie nici prea multă apă, ba dimpotrivă, puţină apă poate fi pusă la perioade de şase-opt săptămâni.

Plante de apartament rezistente la umbră - Dracena

Una dintre cele mai populare și mai rezistente plante de interior este Dracena, o plantă deloc pretențioasă și căreia îi priește foarte bine temperatură din locuințele noastre. Iarnă poate fi ținută și la temperaturi mai joase – 12 grade Celsius – iar vara se dezvoltă bine la temperaturi de 18-20 de grade Celsius. Se udă des, astfel încât pământul să fie mereu umed.

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Plante de apartament rezistente la umbră - Voalul miresei

Este o plantă de cameră de asemenea rezistentă la umbră și care ce ajută la purificarea aerului. Rezistă foarte bine și câteva zile bune fără apa și nu are cerințe greu de îndeplinit când vine vorba despre temperatură.

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Plante de apartament rezistente la umbră - Violetele de Parma

Violetele de Parma sunt unele dintre plantele de apartament cu flori care rezistă și fără prea multă lumină. Ele chiar nu au nevoie de soare direct pentru că acesta le va decolora și chiar arde florile. Violetele preferă un mediu umbros, asta și pentru că, în natură, ele trăiesc în păduri, deci la umbră copacilor. Ele au însă nevoie de mai multă apă.

Plante de apartament rezistente la umbră - Bambusul

Bambusul este o plantă excelentă pentru persoanele care nu au timp pentru îngrijirea florilor. Este suficient să îl aşezi într-o vază cu apă şi să îl laşi acolo. Trebuie doar să completezi cu apă din când în când sau să îi schimbi apă la 2-3 luni.

Plante de apartament rezistente la umbră - Crassula

ale cărei frunze mici şi umflate seamănă cu nişte bănuţi. Crassula este una dintre cele mai rezistente flori de cameră. Pe măsură ce creşte trunchiul său devine lemnos. În timpul lunilor de vară, o dată pe săptămână, udaţi planta din belşug, apoi scurgeţi surplusul de apă şi lăsaţi pământul să se usuce până la o nouă udare.

Plante de apartament rezistente la umbră - Philodendronul

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Philodendronul este o plantă pe care o vedem adesea în birouri, tocmai pentru că este rezistentă și nu are nevoie de îngrijir speciale. Iarna, philodendronul nu are nevoie de prea multă apă, însă în restul anului trebuie să ne asigurăm că pământul sau este umed mereu.

Recomandari