Live acumFilm: Bona de la Forţele Speciale
Prime Time 20:00Film: Bona de la Forţele Speciale

Pompa de ape murdare, un strict necesar pentru cei din medii rurale

Nu suntem străini de necesitatea unor sisteme care să ofere apă curentă. Cel mai mult resimt asta cei care locuiesc în zone rurale. Nu există racord la rețeaua de apă întrucât satele din România însă sunt sudezvoltate.

Nu suntem străini de necesitatea unor sisteme care să ofere apă curentă. Cel mai mult resimt asta cei care locuiesc în zone rurale. Nu există racord la rețeaua de apă întrucât satele din România însă sunt sudezvoltate. Așadar cei care doresc să locuiască la casă, în astfel de zone, își asumă să își creeze propriile condiții de confort.

O pompă de ape murdare nu este o necunoscută pentru cei mai mulți dintre noi. Se referă la acel tip de pompă ce asigura exploatarea unei surse de apă cu impurități, cum ar fi beciul înfundat, iazul de grădină etc. Scopul lor este de a transfera apa murdară, de a vidanja fosele septice, de a umple sau a goli o piscină, de a face parte dintr-un sistem mic, dar eficient, de irigație sau a unei instalații de tratare a apei menajere.

Atunci când o alegeți, trebuie să țineți cont specific de rolul său și de modul de utilizare. Asta pentru că pompele de acest gen sunt produse astfel încât să reziste la impurități, pe care le filtrează înainte pentru a nu ajunge la motor. O caracteristică aparte a acestor produse se referă întocmai la fiabilitate, dispunând de sigilii ce nu permit impurităților să treacă. Astfel, pompa submersibilă în cauză va fi folosită îndelung fără să ruginească.

Un alt tip de pompă pentru ape murdare, menajere este cea cu tocător. De data aceasta vorbim de o necesitate absolută mai ales în cazurile celor care au fosă septică.

Pompa cu tocător permite evacuarea deşeului pe conductă

După cum și numele său spune, pompa submersibilă cu tocător este cea care include și un motor eficient ce toacă gunoiul, astfel încât acesta să fie evacut odată cu apa, pe conductă. Principiul său de funcționare este unul simplu și de efect și se referă la activarea tocatorului când plutitorul pompei ajunge la un anumit nivel.

Concret, o astfel de pompă are un recipient unde este instalat un dispozitiv de tăiere. Un sistem automatizat pornește mecanismul de tocare. Cu acțiunea pompei, a apei implicit, evacuarea pe conductă a scurgerilor este realizată eficient. Trebuie spus și că față de alte sisteme de drenare varianta de pompă cu tocător permite și curățarea canalelor cu particule solide – include un filtru de plasă ce nu permite trecerea elementelor prea solide până când nu sunt eficient tocate.

Desigur, nu în toate cazurile sunt necesare astfel de pompe, întrucât forța gravitațională ar trebui să își arate efectele, când apa ce curge prin conductă este în cădere liberă. Dar acolo unde se impune o astfel de dotare trebuie spus că tipul de pompă cu tocător ales atrage după sine și avantaje pentru utilizator. Magazinul de specialitate Shop Einstal recomandă gama sa de pompe cu opțiune de marcă Zenit, Homac, Ibo Pompy printre altele. Iată aici ofertele: https://www.shop-einstal.ro/pompe-si-hidrofoare/pompe-ape-murdare-cu-tocator.

O astfel de pompă nu are nevoie de mentenanță. Se aplică însă aceleași reguli de bun simţ despre ce aruncați în canalizare, mai cu seamă dacă știți că ați instalat o pompă, investiția aceasta fiind durabilă dar cu o condiției, aceea de a nu forța capacitatea tocătorului.

Ce recomandă specialiștii

O pompă pentru ape murdare va fi aleasă în funcție de nevoia specifică. Trebuie să țineți cont de puterea motorului din dotarea pompei, debitul său maxim și nu strică să fiți atenți la materialele din care este realizată. Sunt preferate cele din fontă spre exemplu pentru că evident sunt mai durabile. La fel de bine se poate spune același lucru despre pompele cu o carcasă din inox. Totuși astfel de variante ar putea fi ceva mai costisitoare. Cele mai ieftine sunt cele ce au în componenţă plastic.

De menționat că în cazul pompelor de ape murdare, cu tocător, este necesară și o protecție termică. Acest lucru previne supraîncălzirea, prin oprirea automată.

Shop Einstal pune la dispoziție gama sa de produse. În varianta online comenzile pot fi la fel de ușor de realizat. Nici instalarea nu este grea, iar produsul vine la pachet cu schema corectă de montaj. În funcție de necesitate, aici se vor găsi pompe cu tocător cu debit variat, de capacitate diversă și cu prețuri ce se încadrează cu succes și în bugetele ceva mai modeste ale cumpărătorilor.

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului...

Spynews.ro

VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o...

Spynews.ro

"Taică-tu e și îngropat deja". Scene ireale în România. Au îngropat din greşeală altă...

AntenaSport

IREAL! Încă o femeie sfidează vârsta. Oamenii au impresia că este mai tânără cu câteva...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

OPT filme horror blestemate. Uite ce au pățit actorii după filmări!

Zu TV

NOUĂ vedete care şi-au pierdut virginitatea cu alte celebrități

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de...

Playtech.ro

Motivul pentru care 550 de tone de aur au ajuns urgent la New York. Demers fără precedent

Playtech.ro

Super contractul pe care Ianis Hagi l-a semnat în secret: ”Sincer, nu voiam să semnez!”...

Telekomsport.ro

Scandal după finala Survivor România! Iancu Sterp a răbufnit după ce a pierdut! Tensiuni...

Capital.ro

Tot ce nu știai despre Ziua Copilului. Dezvăluiri în premieră

Impact

Horoscop săptămâna 1-7 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Săgetătorii trebuie să fie atenți...

Antena3.ro

Ce operații estetice are Dana Budeanu! Puțini știu adevărul

Voxbiz.ro

Un rus a cumparat cel mai ieftin BMW F10 M5 din lume si a crezut ca a dat o mega lovitura, insa...

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro