Cât de important este pentru patrupede ca stăpânii lor să fie fericiți. Totul depinde de „hormonul dragostei”

Un câine răspunde bine când vede un chip zâmbitor și este mult mai prietenos cu oamenii fericiți.   oxitocina. Totul se datorează ''hormonului dragostei'', numită și oxitocină, sugerează un studiu recent finlandez.

Un câine răspunde bine când vede un chip zâmbitor și este mult mai prietenos cu oamenii fericiți. Totul se datorează ''hormonului dragostei'', numită și oxitocină, sugerează un studiu recent finlandez.

Produsă în mod natural în corpul oamenilor și câinilor, oxitocina „influențează ceea ce câinele vede și modul în care percepe ceea ce vede”, după cum a declarat Sanni Somppi, coautoare a cercetării, absolventă a Universității din Helsinki, Finlanda.

Cercetătorii finlandezi au realizat un studiu care a avut drept concluzie faptul că un câine răspunde mai bine când vede un chip zâmbitor, decât unul încruntat.

Sursa: Agerpres

Testul a fost realizat în două etape. În prima, animalele au primit oxitocină și a fost observat modul în care priveau un chip uman zâmbitor sau supărat, fiind analizați parametri precum dilatarea pupilelor care, potrivit oamenilor de știință, reprezintă un bun indicator al răspunsurilor emoționale.

În cea de-a doua situație, când animalele au primit o doză suplimentară de oxitocină, pupilele lor s-au mărit când au văzut un chip zâmbitor, acest lucru indicând un interes mai mare pentru imaginile prietenoase afișate pe un monitor decât pentru cele care trădau supărarea.

Ultimele știri