Ce rol are buzunarul mic de la blugi

Comozi, versatili și ușor de purtat, jeanșii se numără printre cele mai populare piese vestimentare indiferent de sezon.

Buzunarul mic al unei perechi de blugi

Profimedia Images

Deși blugii sunt purtați de milioane de oameni din întreaga lume, puțini sunt cei care cunosc adevărata întrebuințare a buzunarului mic aplicat pe acest tip de pantaloni.

Primii blugi au fost creați în anul 1853 de către Levi Strauss și gândiți pentru a satisface nevoile clasei de jos. Potrivit Gândul, acest obiect vestimentar era folosit cu precădere de către minerii căutători de aur.

În aceste condiții, perechile de blugi purtate în perioada respectivă aveau cusute o mulțime de buzunare, care le permiteau muncitorilor să își depoziteze uneltele. Chiar și așa, Levi Strauss a decis să realizeze și un alt buzunar mic, cu o utilitate mai puțin cunoscută în vremurile moderne.

Numit și al cincilea buzunar, acesta este folosit în prezent pentru a ține mărunțișul, guma de mestecat sau bricheta. În trecut, creatorul jeanșilor l-a gândit pentru ca minerii să aibă un loc sigur în care să poată pune pepitele de aur pe care le găseau, fără a exista riscul să le rătăcească.

După 1900, blugii au devenit un adevărat fenomen nu doar în Satele Unite ale Americii, ci și în întreaga lume, iar buzunarul mic a fost păstrat din rațiuni pur estetice, nu doar practice.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri