Creștere imobiliară firească sau pericol de explozie a prețurilor?

 

Atât contextul economic, cât și cel legislativ a favorizat dezvoltarea pieței imobiliare din România și creșterea cererii pentru locuințe. Specialiștii sunt șceptici și se gândesc că urmează o explozie a prețurilor în timp:

Această evoluție vine pe fondul unui interes în creștere pentru locuințele noi, pentru acest segment de piață s-a triplat din 2012 încoace, astfel că, în momentul de față, 60% dintre potențialii cumpărători ar opta pentru o unitate locativă nou-construită.

Specialiștii se tem de pericolul unei supraîncălziri a rezidențialului autohton. În opinia acestora, avântul actual nu reușește deocamdată să acopere deficitul de locuințe existent, ca urmare a unei cereri ridicate – acesta este motivul pentru care și în anii următori va fi nevoie de investiții masive.

Vezi cele mai noi oferte cu apartamente din București scoase la vânzare pe Lajumate.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din România.

Cu toate acestea, piața locală se află încă într-o fază incipientă, inclusiv în marile orașe. 

Pe fondul unei cereri în continuă creștere pe piața nouă, se remarcă tot mai mult o tendință de diferențiere, din punct de vedere financiar, față de cea veche. Astfel, în ultimii ani, prețurile locuințelor noi au început să crească, în detrimentul celor vechi. Aceasta este și o consecință a faptului că băncile evaluează locuințele vechi la prețuri mai mici.  

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.

                  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe