Cum să alegi salteaua perfectă

Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, așa că este normal să cheltuim bani, timp și gânduri la achiziționarea unei saltele. Dacă alegem salteaua potrivită vom avea avea parte atât de confort cât și de o viață mai sănătoasă, spun experții.

Aceștia ne îndeamnă să alegem cu atenție salteaua, pentru că aceasta este o investiție pe termen lung în sănătate noastră. În studiile ce țin de somn s-a putut constata că oamenii se mișca destul de mult în somn, dar dacă nu avem o saltea confortabilă, ne vom mișca în mod constant prin somn și astfel nu ne vom odihni așa cum este necesar.

Un somn liniștit este necesar pentru că pe perioada acestuia nivelul hormonilor eliberați de corp fluctuează, iar un somn neliniștit va da peste cap acest mecanism. Corpul uman are nevoie de somn, pentru că în acest fel se regenerează, permițând mușchilor să se relaxeze și îmbunătățește circulația sângelui, mai ales în zona coloanei vertebrale, care în general “beneficiază” de o circulație mai slabă. Dacă mușchii nu se relaxează, această circulație a sângelui atât de necesară va încetini.

Experții ne îndeamnă să alegem o saltea care oferă atât un suport consistent, cât și confort. Chiar dacă cei mai mulți cred că o saltea mai tare este mai bună, trebuie știut faptul că o saltea prea tare poate dăuna sănătății. Când alegeți o saltea, trebuie să alegeți una îndeajuns de tare cât să vă susțină corpul, dar și îndeajuns de moale cât să cuprindă corpul. Cu cât corpul este în contact mai mare cu salteaua, cu atât oferă un suport mai bun și astfel un somn mai odihnitor. Greutatea corpului joacă aici un rol important.Dacă aveți o greutate mai ridicată, cel mai bine ar fi să vă îndreptați atenția către saltele cu arcuri sau saltele din latex. Dacă greutatea nu e ridicată, puteți lua în calcul o saltea cu spumă.

Importantă este și poziția în care dormiți. Poziția de somn recomandată de specialiști este cea pe o parte, cu genunchii îndoiți. Această poziție ajută la alinierea corpului, de la cap la picioare. Chiar și în cazul în care dormiți fără pernă, este important ca gâtul, coloana și pelvisul să fie în linie.

Poziția de somn pe care trebuie să o evităm, este somnul pe burtă, pentru că în această poziție capul stă pe o parte pentru o perioadă îndelungată, ceea ce dăunează sănătății. În această poziție, mușchii sunt nevoiți să lucreze pentru a compensa poziția nenaturală, iar acest fapt poate duce la trezirea cu dureri de spate, anxietate și o stare de oboseală.

Aveți posibilitatea de a alege între trei tipuri de saltele: saltele cu arcuri, saltele din spumă și saltele din latex. Saltelele cu arcuri sunt cele mai ieftine, dar și acestea sunt de mai multe tipuri, în funcție de duritatea arcurilor. În cazul în care aveți o greutate mai ridicată, vă este recomandat să utilizați acest tip de saltea, dar este important ca aceasta să aibă o grosime mai mare. Un alt avantaj al acestui tip de saltea e faptul că se aerisește mai ușor. Dezavantaje? Este mai tare, iar dacă persoana de lângă dumneavoastră nu are un somn liniștit, veți simți vibrațiile produse de mișcarea acesteia.

Salteaua din spumă (poliuretanică sau memory) este mai confortabilă. Pe lângă confort, acest tip de saltea oferă și un grad ridicat de independență față de partener, mișcările acestuia fiind preluate de saltea și amortizate. Și aici este important să nu alegeți un model foarte moale, pentru că poate cauza dureri la nivelul umerilor și la nivelul bazinului, acesta fiind și motivul pentru care trebuie să luați în considerare greutatea dumneavoastră când vine vorba de alegerea unei saltele. Pentru o greutate mai ridicată e nevoie de o saltea ceva mai tare.

La nivelul superior al bugetului găsim saltelele din latex, dar și durata lor de viață este una superioară, durata ei de viață putând depăși chiar și 15 ani. Confortul este unul ridicat, aceasta oferind cea mai mare densitate a materialului. În plus, la fel ca și în cazul saltelelor din spumă, saltelele din latex oferă o protecție antimicrobiană și antialergică ridicată chiar mai ridicată decât cea oferită de saltelele din spumă.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Fiecare saltea vine cu părți pozitive și părți negative, de aceea este important să nu vă grăbiți în luarea unei decizii, iar bugetul pentru o astfel de achiziție trebuie gândit în așa fel încât să achiziționați salteaua care oferă cel mai bun raport preț calitate.

Pentru sfaturi detaliate despre ce saltea de pat vi se potriveste puteti oricand intreba expertii unui magazin online de specialitate. Astfel puteti primi consultanta de calitate rapid si gratis.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri