Antena Căutare

Cum să îți crești veniturile dacă ai o casă în care nu locuiești

Întreținerea unei case este costisitoare, însă, dacă deții o proprietate în care nu locuiești, poți să obții venituri substanțiale, care să amortizeze costurile administrative, dacă hotărăști să lași și alte persoane să îi treacă pragul.

Cum să îți crești veniturile dacă ai o casă în care nu locuiești

Piața imobiliară este una dintre cele mai profitabile în ultimii ani, cu toate că mulți sunt sceptici când vine vorba de a-și închiria casa unor străini. Însă aceasta este o industrie în care nu trebuie să investești prea mult pentru a obține profituri generoase.

Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva metode prin care îți poți crește veniturile dacă ai o casă în care nu locuiești.

1. Închiriază locuința turiștilor sau studenților

Cea mai bună metodă de a obține venituri cu ajutorul unui spațiu este să îl închiriezi. Fie că alegi să oferi cazare turiștilor, fie că te interesează o colaborare pe termen lung și te gândești să îl închiriezi studenților, aceasta este una dintre cele mai la îndemână metode de a obține bani folosindu-te de propria locuință. Caută pe Google o astfel de ofertă, ca de exemplu anunturi cazare sibiu, ca să îți faci o idee despre cum ar trebuie să arate prezentarea locuinței pe un site de specialitate. În același timp, informează-i pe vecini și cunoscuți despre planurile tale. Metoda „din vorbă în vorbă“ încă funcționează la noi în țară.

2. Colaborează cu o companie de film

Dacă ai o casă în care nu locuiești și vrei să obții bani cu ajutorul ei o variantă ar fi să începi o colaborare cu o companie de film. Acestea sunt mereu în căutare de spații noi pentru a filma scene din producțiile la care lucrează, iar locuința ta poate fi aleasă pentru astfel de activități. Astfel, nu doar vei câștiga bani, dar vei avea ocazia să îi cunoști pe câțiva dintre actorii și regizorii preferați. În plus, valoarea de piață a locuinței ar putea crește considerabil, dacă este cunoscută drept locul unde s-a filmat vreun film celebru.

3. Folosește curtea pentru o afacere sezonieră

În cazul în care deții o casă situată într-o zonă turistică, una dintre metodele de a-ți crește veniturile este să devii organizator de evenimente mici. Acest lucru ar însemna, de exemplu, să le oferi spațiu producătorilor locali pentru a-și vinde produsele. Astfel, un mini-târg de produse alimentare ori unul de haine vintage în curtea casei tale ar putea fi un eveniment de succes, care să atragă un public numeros.

4. Închiriază locul de parcare

Să găsești un loc unde să îți parchezi mașina poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, în care aproape fiecare familie deține un automobil. De aceea, atunci când reușești să obții un loc de parcare, faci tot posibilul să îl păstrezi cât mai mult. Dacă deții o casă într-un astfel de oraș și ești suficient de norocos încât să ai și un loc de parcare, poți să obții profituri semnificative nu doar prin închirierea locuinței, dar și a acestui loc.

5. Oferă spațiu de închiriere

O altă metodă de a-ți crește veniturile dacă ai o casă în care nu locuiești este să o folosești pe post de depozit. Sunt multe familii care locuiesc în garsoniere ori apartamente foarte mici și care nu au unde să depoziteze lucrurile strânse de-a lungul anilor. Pentru ei, poți veni cu o soluție: închirierea pe termen lung a unei camere din casa pe care o deții. De asemenea, sunt multe persoane care încearcă să găsească spații în care să-și depoziteze anumite vehicule pe timpul iernii (biciclete, motociclete, bărci). Dacă proprietatea pe care o deții are și un garaj, veniturile tale pot crește considerabil.

Sursă foto: okcm/ Shutterstock

Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x