Antena Căutare

3 Produse din vată minerală utile pentru locuință

Obținută prin fibrilizarea topiturii de bazalt, vata minerală se folosește pentru realizarea mai multor tipuri de produse cu utilizare diferită, dar și pentru izolarea termică. Este un produs incombustibil, care nu putrezește, nu este atacat de rozătoare și nu acționează coroziv metalele cu care intră în contact. Află care sunt caracteristicile a trei produse realizate din vată minerală!

Obținută prin fibrilizarea topiturii de bazalt, vata minerală se folosește pentru realizarea mai multor tipuri de produse cu utilizare diferită, dar și pentru izolarea termică. Este un produs incombustibil, care nu putrezește, nu este atacat de rozătoare și nu acționează coroziv metalele cu care intră în contact. Află care sunt caracteristicile a trei produse realizate din vată minerală!

Plăci de vată minerală

Vata minerală sub formă de plăci se folosește frecvent în lucrările de termoizolații, fonoizolații sau tratamente acustice pentru pereți și pardoseli cu dale flotante, dar și pentru plafoane și camere fonice. Plăcile de vată minerală asigură o capacitate mare de izolare fonică ce rezistă la atacul microorganismelor și a umidității.

Rulouri de vată minerală

Rulourile sunt obținute din rularea vatei minerale pe o hârtie rezistentă de ambalaj. Sunt folosite pentru lucrări de termoizolații cu regim sever de temperatură și permit realizarea lor într-un interval de temperatură între -50 și 700 de grade Celsius. Rulourile de vată minerală au o capacitate mare de izolare, dar și durabilitate în execuție pe termen lung și montaj ușor și eficient. Sunt folosite în izolarea termică și fonică a pereților din gipscarton, a pardoselilor din lemn, mansardelor, între grinzi, pentru închiderea halelor metalice, pereți cu fațadă ventilată cu protecție sau zidărie sau pentru izolarea termică a conductelor și instalațiilor industriale.

Rulourile de vată minerală au dimensiuni standard, iar grosimea acestora este: 30, 40, 40, 60, 100 și 120 mm, lungimi standard de 2,500, 5,000. 8,000, 10,000, 12,000 mm împreună cu lățimi de 1.250 mm.

Saltele de vată minerală

Se obțin prin coaserea vatei minerale pe ambele fețe ori doar pe o singură față, pe diferite suporturi: împletituri de sârmă, țesătură din fire de sticlă, carton impregnat, etc. Saltelele din vată minerală sunt folosite în special pentru termoizolații cu regim sever de temperatură și rezistă împotriva umidității. Asigură o capacitate ridicată de izolare termică deoarece are saltelele au un coeficient mic de conductivitate termică.

Proprietățile vatei minerale

În primul rând, vata minerală este rezistentă la temperaturi înalte. Piatra naturală începe să se topească doar la două ore după ce a fost expusă la temperaturi de peste 1.000 de grade. Este ignifugă și clasificată drept un produs rezistent pentru majoritatea substanțelor chimice. Vata minerală are un coeficient de absorbție a vaporilor foarte înalt și asigură o trecere liberă a vaporilor de apă.

Important de știut este faptul că panourile realizate din vată minerală au o greutate mare, sunt rigide și nu au o durabilitate mare. Însă, datorită structurii fibroase, vata minerală este un bun material și pentru izolarea fonică.

Vata minerală poate fi folosită pentru izolarea structurilor înalte, dar și pentru clădirile cu un factor de risc ridicat precum: școli, spitale și alte structuri cu destinație de uz public și pentru structurile ce au o umiditate ridicată precum spălătorii, uzine de tratarea a apei, piscine, spălătorii auto.

Hobby-uri pentru bărbați - Cele mai cunoscute metode de relaxare... De ce se căsătoresc unii oameni târziu și simt că nu își pot găsi partenerul dorit? Părintele Arsenie Papacioc ne dezvăl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x