Pentru unii problemele apar pe masura ce se cunosc tot mai bine si descopera lucruri pe care nu le stiau fata de celalalt sau descopera nepotriviri pe care nu le-au observat inainte.
Insa mai sunt si acei care cred ca iubirea este o chestiune de noroc si ca odata ce s-au indragostit, ar trebui sa simta mereu acea emotie de inceput si fluturi in stomac. De-a lungul a mai multi ani de convietuit impreuna, relatia fluctueaza, are urcususi si coborasuri si este firesc sa exista momente in care sentimentele sa fie puse la indoiala, situatii stresante in care atmosfera creata este una tensionata.
1. Pierdere respectului reciproc
Este o diferenta intre a iubi si a placea pe cineva. A fi indragostit inseamna sa iti placa de cineva, sa il respecti. Insa exista momente cand poti fi dezamagit, iar respectul se duce. Insa acest lucru nu trebuie sa fie permanent. Astfel de lucruri se pierd si se redobandesc pe masura ce fiecare evolueaza ca individ. Important este ca cei doi sa fie constienti de acest lucru si sa nu piarda de tot aprecierea celuilalt, sa nu abuzeze de ea.
2. Schimbul de roluri
Exista anumite asteptari si idealuri in privinta notiunii de iubiti si a celei de soti. La acestea se adauga si noi responsabilitati ce ii fac pe cei doi sa adopte o seriozitate care inlocuieste modul jucaus in care isi abordau inainte relatia. Daca ajungi sa simti ca a disparut romantismul din relatie, intreaba-te daca nu cumva ai asteptari prea mari si v-ati ingropat in tot felul de responsabilitati.
3. Nevoia de noutate
Unele persoane considera ca adrenalina de la inceputul relatiei este cea care face o iubire sa fie adevarata. Insa acest gen de infatuare nu reprezinta un sentiment profund, ci unul de suprafata. Insa unii sunt dependenti de acest sentiment si sar din relatie in relatie in cautarea lui.
foto: buzzle.com
VIDEO! Lintea - o mancare de post sanatoasa... Cum sa iti alegi pisoiul potrivit...