Cu toţii ştim că odată cu creşterea temperaturilor, cresc şi costurile utilităţilor din cauza metodelor costisitoare de a ne răcori. Acest lucru ne cam taie din bucuria verii şi a concediului însă, sunt anumite trucuri ce ne cam scapă de temperaturile ridicate fără a scoate prea mulţi bani din buzunar.
Chiar dacă pare imposibil, se pare că într-adevăr aceste mici trucuri ne ajută să “fugim” de temperaturile ridicate:
1. Poziţionează dispozitivele electrice la o distanţă bună de termostatul aerului condiţionat deoarece acesta simte căldură eliberată de aceste aparate şi va funcţiona mai mult decât este necesar.
2 .Nu lăsaţi soarele să intre în casă. Este bine să aveţi în casă draperii închise la culoare sau jaluzele de lemn, în special în partea de sud şi vest a casei.
3. Noptea este bine ca geamurile să fie deschise pentru că aerul răcoros să poată intra. Poziţionează câte un ventilator în partea de nord şi est cu faţă spre fereastră pentru a atrage aerul rece în casă şi în acelaşi timp poziţionează două spre vest şi sud să sufle aerul cald afară.
4. Înlocuirea becurilor incandescente din casă cu becuri fluorescente sau de tip led. Becurile vechi incandescente răspândesc multă căldură (de asemenea aspiră multă energie).
5. Reduceţi umiditatea deoarece creşte temperatura casei. Poţi contracara acest efect, spălând hainele, vasele şi făcând duşuri dis-de-dimineaţă.
6. Puneţi o sticlă de apă îngheţată cu sare în faţa unui ventilator. Sarea micşorează temperatura la care apa îngheaţă. Când apa se dezgheaţă pune-o din nou la congelator