Antena Căutare

Verighetele - simbolul iubirii eterne

Cererea în căsătorie și faptul că urmează să vă petreceți tot restul vieții împreună e un moment important în viața oricărui cuplu. Făcând această cerere cu un inel, sugerează o promisiune a unui viitor împreună și este, în același timp, și un cadou special prin care vă arătați dragostea și dedicarea față de persoana dragă.

| https://pixabay.com/ro/photos/flori-nunt%C4%83-inele-de-nunta-buchet-260894/

Cererea în căsătorie și faptul că urmează să vă petreceți tot restul vieții împreună e un moment important în viața oricărui cuplu. Făcând această cerere cu un inel, sugerează o promisiune a unui viitor împreună și este, în același timp, și un cadou special prin care vă arătați dragostea și dedicarea față de persoana dragă.

Ce sunt verighetele?

În timpul cununiei religioase partenerii își dau unul altuia verighete. De obicei ele sunt mai simple, în comparație cu inelul de logodnă, și fără pietre prețioase sau alte nestemate plasate pe mijlocul bandei. Ele se poartă de obicei pe al treilea deget de pe mâna stângă, cunoscut drept inelar.

O scurtă istorie a verighetelor

Articolul continuă după reclamă

Știți deja că odată ajunși în momentul cununiei, mirele și mireasa își dau unul altuia verighetele. Acest gest este un simbol al uniunii veșnice dintre cei doi. Dar cum a început acest obicei de fapt? Care este semnificația din spatele gestului? Care au fost primii oamenii care au folosit verighetele pe post de simbol al iubirii eterne?

Primul schimb de verighete din istorie

Primele dovezi scrise a ceea ce considerăm noi un predecesor al obiceiului modern de a face schimb de verighete în timpul cununiei religioase, au fost înregistrate în Egiptul antic, acum peste 3,000 de ani. Scrierile ne vorbesc despre cupluri care fac schimb de verighete împletite din cânepă sau trestie. Deoarece aceste materiale nu erau foarte rezistente, cuplurile le înlocuiau cu unele făcute din piele, oase sau fildeș.

Obiceiurile spuneau că, cu cât mai scump era materialul din care se confecționau aceste verighete, cu atât mai mare era dragostea dintre cei doi. În plus, valoarea inelului era și un simbol al bunăstării celui care-l oferea. Traducerea hieroglifelor ne arată că egipteni considerau verighetele un semn ai iubirii eterne și al dedicației partenerilor.

Simbolul din spatele verighetelor

După cum ați observat, obiceiul schimbului de verighete datează de acum câteva mii de ani. Așadar, simbolismul acestui gest e bine înrădăcinat în majoritatea culturilor din întreaga lume.

Verighetele au de obicei un design simplu, fiind formate dintr-o singură bandă continuă - fără început sau sfârșit. Acest lucru este simbolul suprem al dragostei și uniunii dintre doi oameni. În plus, acestea evidențiază și statutul de căsătorit al persoanei care le poartă, în fața lumii.

Cum să alegi verighetele potrivite

Începeți căutarea din timp. Asta este una dintre regulile principale în alegerea verighetelor. Odată ce ați discutat, în cuplu, despre cum v-ați dori să arate verighetele voastre, e timpul să treceți la treabă: căutarea și încercarea acestora. Ce înseamnă totuși „din timp”? Blog-urile de specialitate spun că ar trebui să începeți căutările cu aproximativ două sau trei luni înainte de data cununiei. Dacă vă gândiți că ați vrea ceva personalizat, apelați la magazine specializate în acest domeniu, precum e și Royale Diamante, care să vă poată face oferte în funcție de criteriile pe care le aveți. În plus, dacă vă doriți gravuri sau alte inscripții speciale, procesul poate dura mai mult.

Nu vă fie frică să cumpărați verighete diferite pentru dumneavoastră și persoana dragă. Nu există nici o regulă care să spună că ele ar trebui să arate identic, să fie din același material sau să aibă același stil. Puteți ajunge ușor la un compromis datorită verighetelor care împletesc două tipuri de materiale. Cheia pentru a găsi ceva ce vă place amândurora este să alegeți niște verighete care vă reflectă stilul personal.

Setați-vă un buget. Mergeți la vânătoare de verighete cu ipoteza că veți cheltui aproximativ 3% din bugetul total al nunții, doar pe aceste verighete. În funcție de furnizor, de material, de numărul de karate și de inscripții speciale sau pietre prețioase pe care vreți să le folosiți pe ele, prețul o să varieze. De exemplu, prețul pentru gravuri este calculat în funcție de numărul de caractere, de font sau de faptul că e o gravură manuală sau automată.

Încercați și ceva diferit. Poate v-ați imaginat mereu că o verighetă clasică din aur galben este ceea ce vă doriți. Totuși, nu vă costă nimic să încercați și alte modele. Vorbiți cu bijutierul și lăsați-l să vă facă sugestii care poate o să vi se potrivească. Ca și în cazul rochiei de mireasă, s-ar putea să realizați că poate există ceva mai potrivit pentru dumneavoastră și persoana dragă, decât ce v-ați imaginat la începutul căutărilor.

Gândiți pe termen lung. Chiar dacă nu ar trebui să vă fie frică să fiți îndrăzneți și în pas cu moda, este de preferat să vă asigurați că veți vrea să purtați acele verighete și peste 40 de ani. Totuși, nu vă stresați prea tare: nu v-ați căsătorit cu inelul și puteți să-l schimbați oricând dacă simțiți că nu vi se mai potrivește.

Verificați calitatea verighetelor. Partea calitativă este una foarte importantă și delicată în alegerea verighetelor. Este bine să vă asigurați că cele două inele au semnele distinctivile aferente pe interior: marca înregistrată a producătorului și marca calitativă - 24K sau PLAT, aferente numărului de karate pentru aur sau semnului distinctiv pentru platină.

Este important să aveți toate detaliile înainte de a cumpăra verighetele de nuntă. Vă încurajăm să încercați cât mai multe, să vizitați magazine de specialitate diferite și să discutați cu bijutierii. Nu vă fie frică să încercați lucruri care pot părea prea îndrăznețe sau prea strălucitoare, deoarece nu se știe niciodată ce e mai potrivit pentru dumneavoastră și persoana dragă.

Lucruri necesare pentru botez. Listă de cumpărături pentru părinți și nași... Calendar ortodox 9 iulie 2019. Astăzi este sărbătoare cu cruce neagră...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x