Antena Căutare

Trei retete pentru un meniu de Paste vegetarian

Chiar daca esti vegetarian, poti sa ai parte de o masa delicioasa de Paste. Iata 3 retete delicioase!

1. Salata de andive cu dresing cremos de lime

Ingrediente:

- 1/4 ceasca de maioneza;

- 1 lingura de suc de lime;

Articolul continuă după reclamă

- 1 lingura de coaja rasa de lime;

- sare, piper;

- doua maini de patrunjel proaspat;

- 5 linguri de arpagic verde tocat;

- o mana de busuioc proaspat;

- 2 linguri de frunze de menta;

- 1 lingura de frunze de tarhon;

- 2 andive separate de frunze si tocate fasii.

Mod de preparare:

1. Amesteca maioneza cu sucul si coaja de lamaie, apoi adauga sarea si piperul, dupa gust.

2. Intr-un vas mare, amesteca toate plantele si arpagicul tocat, apoi toarna sosul pe deasupra.

2. Pizza primavaratica

Ingrediente:

- 3 linguri de ulei de masline;

- 3 catei de usturoi, tocati;

- o mana de sparanghel;

- 1/2 ceasca de arpagic verde tocat;

- un varf de sare;

- piper;

- 1 blat de pizza;

- 1 ceasca de mozzarella.

Mod de preparare:

1. Amesteca 2 linguri de ulei cu usturoiul. Taie sparanghelul in fasii de 10 centimetri. Amesteca intr-un alt vas lingura de ulei ramasa, jumatate din arpagic, sarea si piperul.

2. Pregateste aluatul de pizza si aseaza-l intr-o tava. Unge-l cu amestecul de ulei si usturoi. Aranjeaza sparanghelul in forma circulara. Toarna arpagicul cu uleiul, apoi adauga mozzarella. Pe deasupra, pune restul de arpagic.

3. Pizza se tine la cuptor aproximativ 15 minute, pana se rumeneste mozzarella.

3. Salata de spanac si orz cu sos de Tofu

Ingrediente:

- 1 cana de orz;

- 3 cani de supa de legume;

- 4 crengute de cimbru;

- 2 catei de usturoi, tocati;

- sare, piper;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 300g de ciuperci cremini;

- 2 salote, tocate marunt;

- 200g de frunze de spanac;

- 2 linguri de frunze de busuioc;

- 3 linguri de frunze de menta;

- 1/4 ceasca de otet balsamic;

- 1 lingura de suc de lamaie;

- 2 linguri de zahar brun;

- 1 ceasca de rosii cherry;

- 200g de tofu.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas se amesteca orzul, supa de legume, cimbrul si jumatate din usturoi. Adauga sare si pune-l la fiert. Se lasa la foc mic, pana cand orzul e bine fiert. Apoi, se strecoara si se pune de-o parte.

2. Pune la calit ciupercile taiate in patru, cu putina sare si piper si lasa-le pana se rumenesc. Adauga salotele tocate si mai lasa-le 3 minute.

3. Peste orz, se adauga ciupercile calite, spanacul, busuiocul si menta, fara a amesteca.

4. Incinge o lingura de ulei si caleste usturoiul ramas. Adauga otetul balsamic, sucul de lamaie si zaharul brun si amesteca bine. Adauga si rosiile cherry taiate in patru, branza tofu, sare si piper.

5. Adauga acest dressing peste salata si amesteca usor. Se serveste calda.

Poftă bună!

FOTO: huffingtonpost.com

Desert delicios cu lime si zmeura... Reteta de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x