1. Supa cu ardei rosu copt
Se pun 6 ardei curatati de seminte si taiati in jumatate pe grill, impreuna cu 2 catei de usturoi si se lasa pana se innegresc. Apoi, se pun ardeii intr-o punga sigilata timp de 5 minute pentru a le indeparta coaja cu usurinta. Se curata si usturoiul de coaja si se amesteca intr-un blender impreuna cu 50g de paine uscata, 600ml de supa de legume si o lingurita de paprika. Se incalzeste la servire.
2. Supa crema de sparanghel
Se fierb 1kg de sparanghel si 250g cartofi taiati bucatele in 3 l de apa cu sare. Se pastreaza separat cateva varfuri de sparanghel fiert. Se prajeste usor o lingura de faina in 50g unt. Se maruntesc in blender cartofii si sparanghelul, se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si se amesteca cu rantasul de faina. Se lasa pe foc mic sa mai fiarba un sfert de ora. Inainte de a servi supa, se adauga varfurile de sparanghel si se drege cu un galbenus batut cu o lingura de smantana. Se pune piper dupa gust.
3. Supa cu legume
Se caleste o ceapa taiata rondele intr-o lingura de ulei de masline, se adauga 100g mixt de legume congelate, 400g rosii taiate din conserva, 400g de fasole cu bob lung Cannellini din conserva, 50g de paste gnocchi si 600ml de supa de legume. Se fierbe timp de 8 minute, iar la servire se adauga si putin sos pesto.
4. Supa crema de conopida
Se fierbe o conopida in 3 l apa cu sare. Se rup cateva buchete din conopida si se pun deoparte. Separat se rumenesc usor 50g unt cu o lingura faina si se stinge cu 2-3 cesti de apa in care a fiert conopida. Se pune conopida in blender si se marunteste foarte fin. Se amesteca cu sosul de faina. Se mai subtiaza cu zeama in care a fiert conopida si se lasa sa fiarba pe foc mic. Cand e gata se pune un praf de piper si se drege cu un galbenus de ou batut cu 2 linguri de smantana. Se adauga in supa si buchetelele de conopida intreaga puse deoparte.
5. Supa de ceapa frantuzeasca
Se calesc 4 cepe taiate marunt in 25g de unt si o lingura de ulei de masline timp de 20 de minute pana devin aurii. Se adauga o lingurita de mustar Dijon si 2 conserve de 400g de consommé de vita si se fierbe timp de 5 minute. Supa se toarna in boluri si se serveste cu felii de branza topita pe toast.
FOTO: goodfood.ro
Desertul zilei: Reteta Ciocolata crocanta... Desert simplu: Reteta Smochine umplute...