Antena Căutare

Acestea sunt cele ZECE alimente care nu expiră niciodată

Există unele alimente care nu expiră niciodată. Dacă te-ai săturat să arunci mâncare bună, află ce alimente nu au termen de valabilitate.

Există unele alimente care nu expiră niciodată. Dacă te-ai săturat să arunci mâncare bună, află ce alimente nu au termen de valabilitate.

1. Mierea

Mierea nu se strică niciodată. E posibil să își schimbe culoarea sau să se cristalizeze, dar mierea nu expiră niciodată și oricând va comestibilă. Pe lângă faptul că deține numeroase proprietăți benefice pentru organism, mierea este cunoscută și pentru faptul că este rezistentă la bacterii.

2. Sarea

Sarea este unul dintre cei mai vechi conservanți, deci nu este de mirare că ea nu expiră niciodată. Orice tip de sare va rămâne perfectă pentru consum, timp nelimitat. În schimb, aceasta trebuie ferită de umiditate.

3. Zahărul

La fel ca sarea, zahărul poate rezista oricât, atâta timp cât stă departe de umezeală și de căldură. Se poate întări, pietrifica, dar nu expiră. Totuși, acesta trebuie lăsat într-un loc uscat și fără insecte.

4. Orezul

De la cel alb și până la cel sălbatic, nici orezul nu va expira niciodată, mai ales dacă acesta este depozitat în condiții optime, fiind ferit de umiditate.

5. Oțetul alb

Datorită pH-ului sau scazut, și oțetul de mere se înscrie în rândul alimentelor ce nu au termen de expirare.

6. Alcoolul pur

Alcoolul nu expiră niciodată. Acesta poate fi transmis din generație în generație.

7. Boabele de fasole uscată

Deși boabele de fasole uscată vor fi mai greu de fiert după o anumită perioadă de timp, acestea oricând sunt perfecte pentru consum.

8. Cafeaua solubilă

Dacă va fi ținută la loc răcoros, cafeaua solubilă nu va expira niciodată, indiferent dacă e sigilată sau nu.

9. Siropul de arțar

Sirpoul de arțar ținut la rece poate dura o viață. Indicat ar fi să fie lăsat la frigider.

10. Sosul de soia

Dacă sticla în care se află nu este deschisă, sosul de soia își păstrează integral proprietățile. Dacă recipientul va fi deschis, acesta își va pierde rapid din proprietăți și va avea și o valabilitate destul de scurtă.

Cele mai bune 3 rețete pentru pastrama de oaie... Ziua Brioșelor, cea mai dulce sărbătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x