"Cha Han" este o reteta delicioasa, rapida si usoara, fiind unul din nenumaratele preparate in care este folosit orezul ramas de pe o zi pe alta.
Ingrediente:
- 2 cani de gohan (orez de "ieri")
- 100 g sunca de porc
- 2 oua
- o ceapa
- un morcov
- un ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de sos de soia
Preparare:
1. Se taie legumele si sunca, apoi se adauga in tigaie, in care au fost bine incinse 2 linguri de ulei vegetal.
2. Se bate un ou separat, iar apoi se adauga peste amestecul din tigaie.
3. Peste legumele si sunca din tigaie se aduga si orezul si se mai lasa cca. 5 minute la foc mic.
4. Se serveste cu sos de soia si wasabi, dupa gust. Pentru a fi mai savuros, o salata de varza cu sos de soia ar fi ideala!
Pofta buna!
Cititi si alte retete din seria "Bucataria japoneza":
Sushi
Tonjiru
Niku Jaga
Tonkatsu
Tempura Udon
Foto: Socal Ramen
3 retete de supe racoritoare, de vara... Reteta: salata vegetariana sanatoasa...