Ca orice preparat mexican, Rețeta Burrito cu carne de vită și chorizo, servit cu Guacamole și salsa Pico de gallo, combină o multitudine de ingrediente cu gusturi de la dulce la sărat și la picant.
Ce ne trebuie pentru Rețeta mexicană Burrito cu carne de vită și chorizo, servit cu Guacamole și salsa Pico de gallo:
- 1 pachet foi de tacos
- 1 kg carne de vită, tocată
- 1 cârnat chorizo
- 100 gr orez
- câteva felii de cheddar
- condimente pentru tacos
- 100 gr pastă de tomate
- usturoi granulat
- 1 ceapă albă
- sare și piper
- ulei
- Pentru Pico de gallo:
- 1 cutie ardei jalapeno proaspeți sau murați
- 5 lime
- 4 roșii
- 1 cutie coriandru verde
- 1 ceapă albă
- 1 conservă de porumb dulce
- Pentru Guacomole:
- 3 acocado
- roșii cherry
- ceapă
- coriandru verde
- lămăie
- ulei de măsline
- Pentru sos picant:
- maioneză
- sos picant, asiatic
- smântână grasă
- pătrunjel verde
- ceapă verde
- siracha
- lime
- aromă de fum
Iată cum se prepară Rețeta mexicană Burrito cu carne de vită și chorizo, servit cu Guacamole și salsa Pico de gallo.
Carnea de vită se trage la tigaie în ulei încins, cu ceapa tocată și usturoiul granulat. Se adaugă pasta de roșii, condimente și cârnatul tocat, iar totul se amestecă cu puțin orez fiert. Foile de tacos se rumenesc ușor și se umplu cu acest amestec.
Separat, se prepară o salsa mexicană denumită Pico de Gallo. Se toacă roșiile și ardeii cât de mărunt, la fel și ceapa și se amestecă cu porumbul dulce, coriandru verde tocat mărunt, sare și piper și zeamă de lime, după gust.
Se prepară și un guacamole clasic din pulpa de avocado bine pasată și stropită cu zeamă de lime, apoi amestecată cu ulei de măsline și decorată cu roșii cherry, ceapă și coriandru verde.
Pe lângă aceste delicioase preparate se mai prepară un sos picant din puțină maioneză amestecată cu un sos picant, asiatic, puțină smântână grasă, pătrunjel verde tocat mărunt, ceapă verde tocată mărunt, siracha, zeamă de lime și aromă de fum.
Un preparat complex din bucătăria mexicană, cu care ne putem delecta familia.