Vă propun să facem o călătorie culinară prin București si sa trecem pragul unor restaurante interesante, în opinia mea, desigur, cu mâncare bună, instagramabilă, vin de cramă și atmosferă care să compenseze faptul că nu sunteți la un restaurant cu stea Michelin din Europa.
Bistro Ateneu
Chef Alex Dumitru a fost vedeta anului 2019. La gala Gault&Millau de anul trecut, eveniment cunoscut ca şi seara de decernare a Oscarurilor în gastronomie, Alex a primit premiul pentru chef-ul anului.
RECOMANDARE: Chips de mămăligă cu cremă de smântână şi gem de prune
Kaiamo
Radu Ionescu este câștigător al premiului Marii Bucătari de Mâine. Un premiu pe care l-a meritat din plin şi pentru care a muncit mult. Ce a reuşit să creeze la Kaiamo este greu de descris în cuvinte. Trebuie să mergeţi şi să testaţi. Este o altfel de experienţă pe care nu o găsiţi altundeva în România. Radu propune reţete româneşti, pe care le ştim deja din copilărie, dar pe care el le aduce în actualitate şi le transformă în artă.
RECOMANDARE: Parizer pe ziar
Sushi Room
Trebuie neapărat să faceţi o vizită în Piaţa Dorobanţi, la Sushi Room, unde chef Wirat a venit special din Thailanda pentru a ne încânta papilele gustative cu reţete deosebite de sushi. Au şi o mică cramă, aşa că puteţi degusta şi o selecţie extraordinară de vinuri, printre care şi vinul Angelinei şi a lui Brad Pitt.
RECOMANDARE: California Rolls
Divan
Cei care mă cunosc ştiu deja că sunt un mare fan al bucătăriei turceşti. La Divan, chiar se mănâncă autentic turceşte. Toate preparatele concurează fără doar şi poate cu cele de la restaurante celebre în Istanbul. Unde mai pui că şi atmosfera te duce cu gândul la o vacanţă pe malul Bosforului.
RECOMANDARE: Sarma Beyti Kebap + Kunefe
Kunnai
Ultimul, dar nu cel din urma, Kunnai. Este pe aceeaşi linie cu celelalte restaurante din punct de vedere al calitatii. Dacă vă doriţi o experienţă exotică trebuie neapărat să ajungeţi aici. În opinia mea, este restaurantul asiatic de referinţă al României. O veţi putea vedea pe thailandeza Anne Ampawan ca o furnică în bucătărie. Este proprietara locului, dar nu trece nicio zi fără ca ea să nu intre în bucătărie. Găteşte, degustă şi chiar serveşte. Veţi crede chiar că Thailanda s-a mutat pe Strada Copilului din Bucureşti.
RECOMANDARE: Stir fried chicken with cashew nuts + mango ice cream
Mai multe articoleale Andreei gasiti aici: http://andreeagherasim.ro
Din bucătăria italiană o delicioasă rețetă de spaghete cu chiftele și sos de roșii - Reţeta lui Chef Munti... Ghidul Michelin i-a retras o stea celebrului restaurant al lui Paul Bocuse...