Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine neagră sau integrală! Adevărul nu apare scris pe etichetă!

 
+2 click pentru
galerie

Tot mai mulți români preferă să consume pâine neagră, integrală sau de secară! Care sunt adevăratele efecte asupra organismului? Detaliile sunt surprinzătoare!

O dietă sănătoasă nu se ţine cu pâine integrală! Motivul?

Ingredientul principal este, surprinzător, tot făină albă. De franzela clasică nu diferă prea mult nici pâinea neagră sau cea de secară. O privire atentă aruncată pe etichetă ne arată în compoziţie coloranţi şi chiar zahăr.

 În brutării, pâinea din făină integrală încă se mai prepară după reţeta tradiţională.

În magazine, reţeta este cu totul alta. Dovadă stă eticheta.

 

 

Adică mâncăm tot pâine albă, dar deghizată într-una bună pentru sănătate. Pe cât de lungă e lista de ingrediente, pe atât de puţini sunt nutrienţii.

Un pachet de pâine albă costă, la raft, în jur de doi lei, în timp ce o pâine integrală poate să coste chiar şi de trei ori mai mult. Nutriţioniştii spun, însă, că diferenţa de bani nu este justificată având în vedere că ingredientul principal din pâinea integrală este tot făina albă de grâu. 

O pâine aşa-zis sănătoasă din comerţ conţine doar 27% făină integrală. Restul este tot făină folosită în franzela clasică. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la pâinea neagră. Doar 23% este făină de graham. Iar pâinea de secară conţine doar 10% din acest tip de făină.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe