Cel mai tare truc! Aşa păstrezi pepenele PROASPĂT şi jumătate de an. Mănâncă fructul preferat de Crăciun fără nicio cheltuială

 
+2 click pentru
galerie

Trucul de mai jos este unul genial, mai ales pentru iubitorii acestui fruct delicios! Cum iarna pepenii au nişte preţuri exorbitante, metoda se dovedeşte a fi perfectă. În unele ţări, oamenii oferă pepenii pe post de cadou de Crăciun, de aici provenind şi acest truc menit să te scutească de cheltuieli în sezonul rece

Ce ai de făcut? Trebuie să alegi un pepene de aproximativ patru kilograme fără crăpaturi, apoi să îl cureţi cu o cârpă uscată.

Topeşte ceară de parafină sau, dacă nu găseşti, lumânărele tip pastile, la bain-marie. Lasă ceară să se răcorească puţin şi apoi aplic-o în strat uniform, de aproximativ 5 milimetri grosime, pe toată suprafaţa pepenelui. Lasă ceară să se răcească şi să se întărească înainte de a trece la pasul următor.

Aşază pepenele într-o cutie plină cu paie sau hârtie de ziar, după care depozitează cutia într-o zonă întunecată, răcoroasă şi uscată, cum ar fi o pivniţă sau o cămară. Important este să îl ţii departe de surse de căldură.

Înainte de a consuma pepenele, stratul protector trebuie îndepărtat complet.
 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe