Cele mai delicioase deserturi de post! Rețetele sunt simple și ieftine – Video

 

Între cele mai delicioase deserturi de post se numără negresa și torturile cu blat de migdale şi stafide pisate. Rețetele acestora sunt simple și ieftine.

Negresa de post este aliatul de nădejde al celor care vor să îşi potolească pofta de dulce. Ca să prindă gust aveţi nevoie de doar 50 de minute. Şi de câteva ingrediente:  făină, praf de migdale, nucă, ulei de floarea soarelui, cacao şi scorţişoară, plus gem, zahăr şi bicarbonat de sodiu.

Prepararea e simplă. Într-un vas, amestecaţi un litru de apă cu ulei şi cu gem. Făina, împreună cu scorţişoara, cu nuca şi cu zahărul fac echipă în alt castron. Este a doua parte a amestecului. Nu uitaţi de ingredientul de bază - cacao.

De aici, compoziţiile ajung împreună într-o tavă. Care, la rândul ei, îşi găseşte loc în cuptorul încins. Ce ne mai rămâne de făcut? Doar să aşteptăm. Iar apoi să savurăm. La gust, nici nu ai spune că negresa de post nu este desertul pe care cu toţii îl ştim de mici.

Pentru pretenţioşi există şi alte soluţii – torturile de post, fără făină ori praf de copt. Blatul lor poate fi făcut doar din migdale şi stafide pisate. Cât despre cremă, puteţi opta pentru fructe uscate şi seminţe. Cei care doresc un plus de aromă pot folosi esenţe de tot felul, miere ori pot stoarce o portocală sau o lămâie, după gust.  

Nutriţioniştii avertizează, însă, că astfel de deserturi sunt pe cât de gustoase, pe atât de bogate în calorii.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI