Căutare Live

Cine ar fi crezut? Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci brânzeturi cu mucegai

Sortimentele de brânză cu mucegai reprezintă deliciul fanilor brânzeturilor, dar în același timp unele persoane resping aceste feluri de brânză din cauza mirosului specific.

Sortimentele de brânză cu mucegai reprezintă deliciul fanilor brânzeturilor, dar în același timp unele persoane resping aceste feluri de brânză din cauza mirosului specific.

Brânzeturile cu mucegai includ două mari categorii, cele care au doar o crustă de mucegai la suprafață (Brie, Camembert, Neuchâtel) și cele care sunt brăzdate de mucegai în interior, culoarea ramificațiilor de mucegai fiind verde albăstrui (Bleu des Causses, Roquefort).

Un aspect foarte important al brânzeturilor cu mucegai îl reprezintă conținutul ridicat de bacterii lactice, cu beneficii foarte mari pentru tubul digestiv. Brânzeturile consumate împreună cu probiotice contribuie la echilibrul florei tubului digestiv și în același timp stimulează sistemul imunitar de la nivelul intestinului subțire.


Penicilina este indicată în infecții cum ar fi: faringită, amigdalită, endocardită bacteriană, sifilis sau bronșită. Brânzeturile cu mucegai pot declanșa alergii; alături de parmezan, brie sau camembert, cele cu mucegai au un conținut ridicat de tiramină, substanță obținută în urma fermentației, și care determină alergii la penicilină.

Brânza, obținută prin închegarea laptelui de capră, vacă, oaie, bivoliță sau iac, conține o cantitate considerabilă de calciu și de grăsimi necesare organismului. Brânzeturile sunt importanți furnizori de minerale precum fosfor, calciu și sodiu, proteine și grăsimi, iar mucegaiul este un important antibiotic, penicilină naturală.

I-ai lăsa să gătească pentru tine? Cei mai sexy 10 Chefi din New York... Cei mai buni bucătari se întrec la Festivalul Sarmalelor de la Praid...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri