Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Cocktail-uri pe bază de șampanie perfecte pentru ocazii speciale

Șampania este de nelipsit de la orice petrecere importantă. Indiferent că te rezumi la un singur pahar sau te delectezi cu ea pe toată durata petrecerii, nu există o băutură mai potrivită pentru o asemenea ocazie.

Șampania este de nelipsit de la orice petrecere importantă. Indiferent că te rezumi la un singur pahar sau te delectezi cu ea pe toată durata petrecerii, nu există o băutură mai potrivită pentru o asemenea ocazie. Dar știi ce descrie chiar și mai bine de atât o noapte mai mult decât perfectă? Un cocktail pe bază de șampanie – un mix de lichior, bitter și sucuri. Un deliciu pe care nu ai cum să-l refuzi. De la rețete simple, dar de efect, până la punciuri complexe care te cuceresc instant, iată câteva idei cu care să-ți diversifici meniul la orice petrecere.

Blushing Mimosa

Ingrediente: 60 ml suc de portocale; 30 ml suc de ananas; 2 linguri de sirop grenadine și șampanie brută.

Umple 2 sferturi de pahar cu mixul de suc de fructe și adaugă sampanie. Poți alege un Laurent Perrier Ultra Brut – este alegerea perfectă pentru a contrabalansa gustul fructelor. La final, oferă savoare acestui cocktail delicios cu ajutorul lichiorului de rodie. Vei obține o băutură revigorantă, perfectă pentru o petrecere care nu se va termina până în zori.

Ernest Hemingway’s Death in the Afternoon

Ingrediente: 45 ml absint și 120 ml șampanie.

Toarnă absint într-un pahar de șampanie și apoi completează cu șampania aleasă până când se umple (trebuie să fie cel puțin 120 ml) și amestecă până când capătă o culoare lăptoasă. Este un cocktail cu istorie, apărut în 1935, însă continuă să fie extrem de popular în rândul iubitorilor de șampanie.

French 75

Ingrediente: 60 ml gin sec, o lingură de zahăr extrafin, 30 ml suc de lămâie, 150 ml șampanie brută.

Este un cocktail pe bază de șampanie realizat după o rețetă franceză. Dacă îți dorești să te delectezi cu o băutură sofisticată, aceasta poate fi alegerea potrivită. Cocktail-ul necesită ingrediente simple, este gustos și arată foarte bine. Amestecă într-un shaker ginul, sucul de lămâie, zahărul și câteva cuburi de gheață. Agită foarte bine. Pune gheață în pahar până la jumătate, apoi toarnă cocktailul. Toarnă șampanie și garnisește cu o felie de lămâie.

Atomic Champagne Cocktail

Ingrediente: 45 ml vodka, 45 ml brandy, 1 lingură de Kavalan Ex – Sherry Oak, 45 ml șampanie.

Acest cocktail chiar poate fi comparat cu o bombă atomică. A fost inventat în Las Vegas, fiind numit după testările cu bombe nucleare din Nevada din anii 1950. Îți va pune sângele în mișcare și va da startul unei petreceri pe cinste. Amestecă vodkă, brandy și sherry împreună cu niște gheață sfărâmată. Varsă mixul într-un pahar de cocktail și adaugă șampanie.

Air Mail

Ingrediente: 60 ml rom auriu, 30 ml suc de lime, 1 linguriță de miere, 150 ml șampanie.

Amestecă într-un shaker romul, sucul de lime și mierea cu niște gheață sfărâmată și apoi toarnă conținutul într-un pahar înalt. Umple-l cu șampanie. Alege o sticlă de Armand de Brignac brut pentru o experiență deosebită.

Punci de șampanie

Ingrediente: șampanie, 45 ml brandy, 45 ml lichior Cointreau, 1 sticlă de soda, coajă de la 1 portocală, felii de ananas, felii de portocală, mentă, căpșuni.

Adaugă într-un bol mai mare ingredientele alături de o bucată mare de gheață. Decorează cu bucățile de ananas și de portocală și multă mentă proaspătă. Căpșunile zdrobite vor aduce un plus de culoare băuturii, precum și o savoare deosebită.