Cu gust dulce acrișor de la mere și bacon crocant, glazurat cu miere, este o nebunie-n farfurie această supă cremă de praz!
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Supă cremă de praz cu bacon caramelizat:
- 1,5 kg praz
- 1-2 mere
- 1 morcov
- 300 gr smântână
- sare și piper
- puțin ulei
- 150 gr șvaițer
- 350 gr bacon
- 1 lingură miere
Rețeta Supă cremă de praz cu bacon caramelizat - Mod de preparare
Morcovul se curăță și se dă pe răzătoate. Se călește în puțin ulei, apoi se adaugă prazul curățat și tăiat rondele.
Se adaugă merele răzuite, se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu apă cât să fie bine acoperite. Se fierb până sunt bine pătrunse, apoi se trec prin blender și prin sită. Se mai pune supa cremă puțin pe foc și se asezonează cu sare și piper. La final se adaugă smântâna, iar după stingerea focului, șvaițerul tocat cuburi, care se lasă să se topească lent și să dea cremozitate supei creme de praz.
Feliile de bacon se ung cu miere și se caramelizează la cuptor până devin crocante.
Supa cremă de praz se servește cu baconul caramelizat, care ține loc de crutoane.