Antena Căutare

Cum pregătim o delicioasă Supă cremă de praz cu bacon caramelizat. O rețetă din bucătăria lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune să ne delectăm cu o gustoasă și sățioasă Supă cremă de praz cu bacon caramelizat.

Cum pregătim o delicioasă Supă cremă  de praz cu bacon caramelizat. O rețetă din bucătăria lui Vlăduț Galerie
Supă cremă de praz cu bacon caramelizat

Cu gust dulce acrișor de la mere și bacon crocant, glazurat cu miere, este o nebunie-n farfurie această supă cremă de praz!

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Supă cremă de praz cu bacon caramelizat:

  • 1,5 kg praz
  • 1-2 mere
  • 1 morcov
  • 300 gr smântână
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • 150 gr șvaițer
  • 350 gr bacon
  • 1 lingură miere

Rețeta Supă cremă de praz cu bacon caramelizat - Mod de preparare

Morcovul se curăță și se dă pe răzătoate. Se călește în puțin ulei, apoi se adaugă prazul curățat și tăiat rondele.

Se adaugă merele răzuite, se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu apă cât să fie bine acoperite. Se fierb până sunt bine pătrunse, apoi se trec prin blender și prin sită. Se mai pune supa cremă puțin pe foc și se asezonează cu sare și piper. La final se adaugă smântâna, iar după stingerea focului, șvaițerul tocat cuburi, care se lasă să se topească lent și să dea cremozitate supei creme de praz.

Feliile de bacon se ung cu miere și se caramelizează la cuptor până devin crocante.

Supa cremă de praz se servește cu baconul caramelizat, care ține loc de crutoane.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x