Este gustos și sănătos, dar și foarte sănătos acest Prânz mexican.
- 250 gr cartof dulce
- 250 gr ciuperci pleurotus
- 3 avocado
- 200 gr ciuperci champignon
- 50 gr usturoi
- 2 lămâi
- 2 lime
- 50 gr varză roșie
- 150 gr ceapă albă
- 1 legătură de ceapă verde
- 10 gr chili
- 50 gr porumb dulce
- 150 gr orez
- 10 gr sare
- 2 gr piper
- apă, oțet și ulei
Preparare
O ceapă, un ardei iute și un cartof dulce se coc la cuptor, apoi se curăță și se pasează pentru a prepara un sos.
Orezul se fierbe la aburi, apoi se asezonează cu puțin susan și chilli. Varza roșie se blanșează cu puțin oțet pentru 5 minute.
Un alt cartof dulce, copt, se taie cuburi și se presară cu susan.
Avocado se curăță și se pasează cu puțin usturoi, chilli și zeamă de lime și lămâie.
Ciupercile se marinează cu usturoi, oțet sare și piper, apoi se trag ușor la tigaie.
Se servesc împreună toate aceste ingrediente, rezultând un delicios prânz mexican.