Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o rețetă de Gogoșari la cuptor, suculenți și delicioși, altceva decât o rețetă clasică de gogoșari murați.
Ce ne trebuie pentru delicioasa rețetă Gogoșari preferați:
- gogoșari
- Pentru fiecare gogoșar în parte:
- 1 lingură oțet de mere
- 1 lingură ulei
- 5 boabe de piper
- 1 cățel de usturoi
- 1 vârf de linguriță sare
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de miere
Rețeta Gogoșari preferați - Mod de preparare
Se spală bine Gogoșarii pe exterior și li se îndepărtează cotoarele, cu un cuțit cu vârf ascuțit. Se răzuiesc nervurile din interior cu ajutorul unei lingurițe, apoi acestea se îndepărtează împreună cu semințele, prin scuturare. Se așază gogoșarii într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt.
Sfatul lui Vlăduț este să nu se spele gogoșarii în interior, pentru că își vor pierde din sucul lor gustos!
În fiecare gogoșar se va adăuga câte o lingură de oțet, una de ulei, 5 boabe de piper,o foaie mică de dafin, un cățel de usturoi și puțină sare. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 15 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor alte 15 minute. Gogoșarii își vor lăsa în interior și sucul lor, iar împreună cu restul ingredientelor, va rezulta un delicios suc dulce-acrișor și ușor picant. La final se va adăuga și câte o lingură de miere, sau după gustul fiecăruia.
De menționat că această rețetă Gogoșari preferați nu este o Rețetă de Gogoșari murați, ci reprezintă mai degrabă o garnitură ce poate fi servită la orice friptură, sau fel principal.
Gogoșarii preparați în acest mod se pot pune în borcane, după ce se răcesc și se pot păstra la frigider chiar și o lună, dacă borcanele se închid ermetic.
Citiți și Rețeta Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan!
Cum se prepară o delicioasă Tartă de orez cu lapte. Un desert foarte popular în bucătăriile germane!... Cum se prepară delicioasa rețetă de ardei capia cu sos de muștar și cu ce se poate servi!...