Ingrediente pentru rețeta Cremă lemon curd:
- 3 oua;
- 150g de zahar;
- 50g de unt;
- zeama si coaja de la 2 lamai mari.
Mod de preparare pentru rețeta Cremă lemon curd:
1. Ingredientele se amesteca si se pun intr-o oala la bain-marie. Se tine vasul pe foc 15 minute sau pana cand incepe sa se ingroase crema, amestecand continuu cu un tel para. Asta inseamna ca ouale nu mai sunt crude si crema este gata. Dupa ce se raceste poate fi folosita in prajituri.
Din aceste cantitati se obtin aproximativ 400g de crema. Pusa intr-un borcan inchis etans si tinuta la frigider, poate rezista pana la o saptamana (dar pun pariu ca pofta va castiga si borcanul de lemon curd se va goli cat ai clipi).
Poftă bună!
Citeste si alte retete pe Good Food!
Reteta: Creveti cu sos de zmeura... Gustare: Gris cu lapte...