Ingrediente pentru rețeta de salata Caesar:
- ½ ciabatta;
- 170ml ulei de masline ;
- 1 ou;
- 2 fileuri de ansoa;
- 2 linguri de otet din vin alb;
- ½ lingurita de sos Worchestershire;
- 1 lingurita de mustar;
- 1 catel de usturoi;
- salata romana sau aisberg;
- 2 maini de parmezan ras.
Mod de preparare pentru rețeta de salata Caesar:
1. Se incalzeste cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amesteca feliile de ½ ciabatta cu 2 linguri ulei de masline si se asezoneaza bine. Se asaza pe o tava si se coc pana cand devin crocante si rumene - cam 10 minute.
2. Se pun 1 ou, 2 fileuri de ansoa, 2 linguri de otet din vin alb, ½ lingurita de sos Worchestershire si 1 lingurita de mustar intr-un blender, se mixeaza, apoi se adauga treptat 150ml de ulei de masline pentru a prepara dressingul cremos. Se asezoneaza.
3. Se freaca interiorul unui bol de salata cu 1 catel de usturoi taiat pe jumatate. Se asaza inauntru frunze de salata si dressingul. Se amesteca, apoi se presara 2 maini de parmezan ras si crutoanele de ciabatta.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Muschi de vita la gratar cu dressing chimichurri... Bautura: Aperol cu busuioc si capsuni...