Vopsite peste noapte! Cum sunt "coapte", în numai câteva ore, roșiile care ajung în supermarket. Video.

 

Sunt roșii, par coapte și sigur merg de minune cu meniul pe care vrei să-l pui pe masa. Doar că leguma numită roșie, pe care o găsești pe rafturi, trece printr-un procesc care nu este deloc natural. Un clip făcut public pe internet arată cum sunt roșiile vopsite, la propriu, printr-un procedeu extrem de elaborat. 

"Din verzi se fac roșii peste noapte! Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite cu o super tehnologie", a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României din Timișoara.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afară țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău.

Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză procese de sinteză, pentru a simți noi că au gust”, a explicat profesorul Cosmin Popescu, potrivit opiniatimisoarei.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI