Fructele ce conțin cea mai mare cantitate de zahăr nu sunt cireșele, merele sau strugurii, ci curmalele. Ele conțin în medie 27 de grame de fructoză și glucoză în amestec la 100 de grame de fruct proaspăt.
Această cantitate reprezintă un nivel de zahăr de aproape două ori mai ridicat decât cel din celelalte fructe cu cel mai bogat conținut. Curmalale pot fi confiate în propriul lor suc, formă în care sunt cel mai bine cunoscute și vândute.
Ele sunt urmate de struguri, cireșe, smochine și banane, cu conținuturi de zahăr cuprinse între 15% și 20%. Acestea, la rândul lor, au mai mult zahăr decât merele, prunele sau perele (10-15% zahăr). Fructele considerate cel mai puțin calorice sunt citricele (portocalele, lămâile), precum și fructele roșii (căpșunile, zmeura), care au zahăr doar 7-10%, arată agerpres.ro.
Prin urmare, curmalele nu sunt deloc indicate pentru cei care trebuie să mănânce fără zahăr sau care vor să scape de kilogramele în plus.
ZAHĂRUL ATACĂ ȘI PĂRUL
Consumul de zahăr nu afectează doar greutatea corporală. Potrivit specialiștilor, consumul de zahăr poate face părul mai gras întrucât are efect inflamator și afectează foliculii capilari. O ultimă categorie de alimente care îngrașă părul cuprinde pâinea, pastele făinoase și orezul, susține specialistul menționat.
"Felul în care arată părul și sănătatea lui sunt determinate, practic, de regimul alimentar", afirmă Tierra Tubbs, un hair-stylist citat de portalul bustle.com, care publică un Top 5 al alimentelor care pot face ca părul să devină gras.
O primă categorie este reprezentată de prăjeli. "Excesul de ulei din alimentele prăjite se inflitrează în corp, piele și la rădăcina firelor de păr. Acest proces stimulează producerea excesivă de sebum, iar părul devine mai gras", spune Katsumi Kassai, alt coafor.
O a doua categorie este alcătuită din produsele lactate. Laptele integral, smântâna și untul intoduc în corp grăsimi, ceea ce generează exces de sebum, lucru de pe urma căruia pătimește tot părul.
În egală măsură, carnea grasă, care nu este bună pentru inimă, face rău și părului, afirmă Katsumi Kassai.
Cea mai TARE metodă de gătit! Cum să faci clătite cu o sticlă... Vrei să îți surprinzi apropiații sau să le joci o FARSĂ? Uite cum poți face ouă de Paște din ciocolată...