- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Tort tiramisu cu ciocolata:
- 300g unt nesarat, la temperatura camerei;
- o cana de faina;
- 1½ lingurita praf de copt;
- 300g zahar tos;
- 6 oua;
- 4 linguri de cacao;
- 2 lingurite de cafea instant, dizolvate intr-o lingurita de apa fiarta.
PENTRU UMPLUTURA
- 100ml de cafea espresso sau cafea instant tare, racita;
- 4 linguri Tia Maria;
- 250ml mascarpone;
- 570ml frisca lichida;
- 1 lingura de amaretto;
- 50g ciocolata amaruie.
Mod de preparare pentru reteta Tort tiramisu cu ciocolata:
1. Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se ung cu unt si se tapeteaza 2 forme rotunde de blat de 220cm. Se pun toate ingredientele blatului intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se omogenizeaza. Se toarna in cele 2 forme si se coc timp de 25-30 de minute, pana cand blatul devine pufos. Se raceste complet, apoi se taie fiecare pe jumatate, orizontal.
2. Pentru a prepara umplutura, se amesteca cafeaua cu 2 linguri de Tia Maria si se toarna peste laturile taiate ale fiecarui blat. Se bate mascarpone pana cand se inmoaie, apoi se adauga frisca lichida, putin cate putin. Se adauga lichiorul si se bate pana cand devine o crema ferma.
3. Se asambleaza tortul, sub forma de sandvis, punand crema din belsug deasupra. Peste ultimul strat de crema se rade fin ciocolata. Se raceste o ora inainte de a-l servi, pentru a se taia mai usor.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Gustare: Reteta Tarta de anghinare si mazare... Reteta usoara: Supa crema de leurda...