- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o delicioasă rețetă de spaghete cu chiftele în sos de roșii.
Ingrediente pentru Rețeta de spaghete cu chiftele și sos de roșii:
- Pentru chiftele:
- 400 gr carne de vită, tocată
- 200 gr carne de porc, tocată
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou
- cimbrișor, măghiran și oregano
- sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 gr pesmet
- 150 gr făină
- ulei pentru prăjit
- Pentru paste:
- 400 gr spaghete
- 150 gr parmezan ras
- 2 pachete de mozzarella fresh
- Pentru sos:
- busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- 2 cepe albe
- 100 gr morcovi
- 500 gr roșii decojite
- 200 gr pastă de tomate
- 10 gr busuioc uscat
- 5 gr oregano
- 30 gr zahăr
- Pentru servit:
- 1 franzelă
- unt
- usturoi
- ierburi aromate
Mod de preparare pentru Rețeta de spaghete cu chiftele și sos de roșii.
Pentru a prepara chiftelele, ca la orice rețetă clasică de chiftele, se amestecă bine cele două tipuri de carne cu usturoiul răzuit și condimentele, se adaugă pătrunjelul verde tocat, iar pentru a se lega, un ou și 100 gr pesmet. Compoziția se omogenizează și se lasă 15-20 de minute la odihnit, apoi se formează chiftelele, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins.
Pentru sos, se călesc în ulei de măsline, ceapa și morcovii, tocate mărunt, se adaugă condimentele, apoi se amestecă pasta de tomate cu roșiile decojite și ingredientele călite și se trec prin blender. Se mai fierbe sosul pentru câteva minute și se asezonează cu sare, zahăr și frunze proaspete de busuioc, apoi se adaugă chiftelele și se lasă la foc mic, pentru aproximativ o oră.
Sfatul lui Munti este să se treacă ingredientele prin blender de la început, nu după fierbere, astfel se va păstra culoarea roșiilor și nu se va îngălbeni.
Pastele se fierb al dente, se scurg și se amestecă cu sosul de roșii, se adaugă mozzarella și parmezan și se mai dau la cuptor pentru câteva minute să se gratineze frumos.
Din baghetă se taie rondele și se ung cu unt, care se aromatizează cu plante și usturoi și se dau la cuptor.