Cel mai urât mirositor fruct costă cât o mașină! Ce îl face atât de valoros

 

Mai multe exemplare dintr-o specie rară de durian, fructul rău-mirositor popular în Asia de Sud-Est, au fost scoase la vânzare contra sumei de 1.000 de dolari bucata la un centru comercial dintr-un oraş indonezian.

Supermarketul, situat în oraşul Tasikmalaya, a reuşit să vândă în prima zi două fructe din varietatea J-Queen, în ciuda preţului exorbitant de 14 milioane de rupii (circa 1.000 de dolari), potrivit site-ului de ştiri Kompas.com.

Scoaterea la vânzare a fructelor urât-mirositoare a devenit subiectul zilei pentru locuitorii din Tasikmalaya, unde salariul minim este de două milioane de rupii (142 de dolari) pe lună.

Clienţii supermarketului au stat la rând pentru a-şi face un selfie cu fructul, potrivit presei locale.

"Aş prefera să îmi cumpăr o motocicletă pe care să o folosesc zece ani", a scris pe Twitter internautul R. Balqis.

Aka, bărbatul care a descoperit această varietate din ''Regele Fructelor'' - cum este supranumit durianul - a spus că gustul său este unic, similar untului de arahide şi are o formă rotunjită, spre deosebire de durianul obişnuit care este, de obicei, alungit.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, absolvent de psihologie, a spus că unicitatea varietăţii J-Queen rezultă din încrucişarea a două specii superioare de durian din Indonezia.

"Doar eu am astfel de copaci, iar puieţii nu sunt de vânzare", a spus Aka pentru Kompas.com, potrivit dpa. Acesta pretinde, de asemenea, că J-Queen poate fi cules doar o dată la trei ani, fiecare copac producând maximum 20 de fructe.

Un cultivator de durian din districtul Kendal, provincia Java Centrală, a spus că nu a auzit niciodată de soiul J-Queen.

"Cea mai scumpă varietate este Kumbokarno, care se vinde cu sume cuprinse între 15.000 şi 200.000 de rupii", a declarat Amrozi pentru Kompas.com. "Avem Kumbokarn şi este cel mai bun şi cel mai rar", a adăugat el.

Durianul este un fruct popular în Asia de Sud-Est, însă mulţi spun că este nevoie de timp pentru a te obişnui cu gustul acestuia. Mirosul său a fost comparat cu cel al cărnii stricate sau al şosetelor murdare.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI