Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Fructele de mare și sushi-ul, cele mai sănătoase alternative pentru clasicul pește de Revelion

Pentru noaptea de Revelion, restaurantele şi-au adaptat meniurile în funcţie de superstiţii. Se spune că peştele nu trebuie să lipsească din farfurie, însă mulţi tineri îl consideră un preparat banal. Aşa că bucătarii au adus în meniu şi fructe de mare.

Pentru noaptea de Revelion, restaurantele şi-au adaptat meniurile în funcţie de superstiţii. Se spune că peştele nu trebuie să lipsească din farfurie, însă mulţi tineri îl consideră un preparat banal. Aşa că bucătarii au adus în meniu şi fructe de mare, iar peste sushi au pus un ingredient care să le aducă bogăţie tot anul: foiţă de aur comestibilă.

Peste orez sunt adăugate o foiţă din alge, sos de usturoi, fois-gras, avocado şi castravete, apoi este rulat şi învelit în somon. Cu penseta este adăugat ingredientul surprinză, care să aducă bogăţie tot anul.

„Pe cât este de sofisticat acest sushi când vorbim de ingrediente, pe atât de uşor îl putem consuma cu mâna şi nu cu beţişoare. De altfel, preparatul nu-l găsiţi în meniul zilnic. Se comandă doar la ocazii speciale. nu dăm când zice că e delicios”, spune reporterul Observator.

O porţie costă 50 de lei, iar specialiştii spun că e destul pentru o masă. Mai ales că gustul de sushi nu trebuie amestecat cu niciun alt fel de mâncare.

Şi în celălat capăt al ţării, la Olimp, tradiţia se păstrează. Doar că peştele a fost înlocuit cu fructe de mare. Rapanele, creveţii şi scoicile proaspete sunt pregătite cu ulei de măsline, lămâie şi mirodenii. De un astfel de platou se pot bucura turiştii care vin pe litoral de Revelion.

Sunt alternative la fel de sănătoase la peştele despre care se spune că, servit în noaptea dintre ani, ne ajută să trecem mai uşor printre probleme. Rămâne de văzut dacă şi în cazul lor supersitiţia este valabilă.

Recomandari