Ingrediente pentru rețeta de Bruschete cu anghinare si ricotta:
PENTRU TOPPINGUL DE ANGHINARE
- 400g inimi de anghinare in apa din conserva, scurse;
- coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie;
- 1 mana mica de busuioc si una de menta, taiate grosier;
- 1 catel de usturoi, tocat;
- cativa stropi ulei de masline.
PENTRU TOPPINGUL DE NUCI
- 50g miez de nuca, rupt in doua si prajit;
- 140g de ricotta;
- 1 lingura de parmezan ras;
- suc de lamaie.
PENTRU SERVIT
- 100g de masline verzi;
- 100g de rosii uscate la soare;
- 2 maini de rucola;
- 400g de paine taraneasca, taiata in felii.
PENTRU CEI CARE NU SUNT VEGETARIENI
- 2 felii de sunca Parma per portie.
Mod de preparare pentru rețeta de Bruschete cu anghinare si ricotta:
1. Pentru fiecare topping, se foloseste un tocator mic sau un blender de mana pentru a mixa fiecare set de ingrediente timp de un minut pana se face o pasta, nu foarte cremoasa, cu bucatele de ingrediente in ea, apoi se asezoneaza si se imparte in doua boluri pentru servit.
2. Se aranjeaza pe o tava alaturi masline, rosii si rucola. Se prajesc feliile de paine si se pun intr-o parte una peste alta, plus cateva felii de sunca, daca folosesti.
3. Se aduc la masa, iar cei care iau micul dejun impreuna cu tine isi pot prepara propriile bruschete.
FOTO: goodfood.ro
Reteta: Pizza cu blat de paine... Reteta zilei: Panzanella - salata rece pe baza de paine...