Ingrediente pentru reteta Briose cu praz si branza:
- 175g de faina obisnuita;
- 1 lingurita praf de copt;
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu;
- ½ lingurita de nucsoara;
- 50ml de lapte;
- 1 ou batut cu furculita;
- 100ml de ulei vegetal;
- 1 praz tocat marunt;
- 75g de branza Cheddar rasa marunt.
Mod de preparare pentru reteta Briose cu praz si branza:
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4 si se tapeteaza o tava de briose cu noua hartii de briosa. Se amesteca toate ingredientele uscate pana cand se omogenizeaza, apoi se toarna deasupra laptele, oul, uleiul.
2. Se adauga cu grija prazul si branza, apoi se amesteca. Se toarna compozitia in mod uniform in formele de briose, apoi tava se da la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, apoi se verifica - s-ar putea sa fie nevoie sa mai stea la cuptor.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Gustare: Reteta Placinta de casa cu ciuperci... Desert: Reteta Chec cu pere si ghimbir...