Ingrediente pentru Rețeta Rulouri cu carnaciori:
12 carnaciori
2 felii de paine alba, transformate in pesmet cu ajutorul unui robot
2 linguri de salvie tocata
500g de aluat pentru foietaj
3 linguri de ceapa caramelizata
faina, pentru presarat
1 ou, batut usor
2 lingurite seminte de susan
Mod de preparare pentru Rețeta Rulouri cu carnaciori:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se stoarce carnea din carnaciori si se amesteca impreuna cu pesmetul si cu salvia. Se taie aluatul in jumatate. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde fiecare bucata de aluat pe lungime, pana cand se obtin doua foi inguste de aproximativ 20x45-50cm.
2. Se intinde ceapa intr-un strat subtire peste aluat, pastrand o margine de 3cm de-a lungul unei laturi. Se imparte carnea de-a lungul cepei in forma de rulou. Apoi se unge marginea aluatului cu ou batut. Se aduce aluatul peste carne si se preseaza ca sa se sigileze marginea unsa cu ou. Se presara cu seminte de susan si se taie fiecare rulou in cinci felii. Se dau la cuptor timp de 35-40 de minute pana cand devin aurii si se fac bine. Dupa ce se racesc, se congeleaza in portii individuale, in pungi. Se decongeleaza peste noapte in frigider.
Poftă bună!
Foto: Good Food