Ingrediente pentru rețeta Gris cu lapte:
- 500ml de lapte;
- 50g de gris;
- 2-3 linguri de zahar;
- 1 lingurita de zahar vanilat;
- dulceata de visine sau de zmeura, pentru ornat si servit.
Mod de preparare pentru rețeta Gris cu lapte:
1. Se toarna laptele intr-un vas nonaderent, se adauga zaharul si se aduce la punctul de fierbere. Se toarna apoi grisul in ploaie si se amesteca incontinuu cu ajutorul unui tel in forma de para. Cand amestecul a inceput sa capete consistenta, se da focul mai mic si, folosind o lingura sau un tel, se continua miscarea circulara pentru a impiedica grisul sa se lipeasca de vas.
2. Se rastoarna grisul cu lapte intr-un castron dupa ce s-a inchegat, dar inca mai are fluiditate, si se serveste cu dulceata sau cu scortisoara.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Cum se prepara crema lemon curd... Reteta zilei: Tarta cu sunca, rosii si untisor...