- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
1 English muffin (se poate inlocui cu 2 felii groase de paine)
150g frunze de spanac proaspat sau congelat, nu tocat
20g de unt
2 oua
1 lingurita de otet
salata verde si rosii cherry pentru garnitura
sare si piper negru proaspat rasnit
ulei
Pentru sosul olandez
1 galbenus
100g de unt 82% grasime
5ml zeama de lamaie
20ml de apa calda, nu fierbinte
1 praf de sare
Preparare
1. Se topeste untul. Se pune un galbenus intr-un castron in baie de aburi. Se amesteca bine cu telul pana capata o consistenta spumoasa. Se ia de pe foc si se toarna cate o lingurita de unt si se amesteca bine cu telul. Dupa 3-4 lingurite se adauga zeama de lamaie, apoi restul de unt, treptat. Pe masura ce sosul se ingroasa, se adauga cate putina apa calda pentru a se subtia. La sfarsit se adauga un praf de sare.
2. Se caleste spanacul cu unt, sare si piper.
3. Se taie muffin-ul in doua si se prajeste. Apoi se unge fiecare parte din interior cu unt. Se pune pe fiecare felie cate o jumatate din cantitatea de spanac.
4. Intr-o tigaie, se pune apa la fiert cu o lingurita de otet. Cand fierbe, se da focul mic si se pun ouale, sparte. Se fierb pana se intareste albusul si galbenusul este inca moale.
5. Se pun ouale peste spanac, apoi cate o lingurita de sos Hollandaise si un praf de piper negru proaspat rasnit. Se servesc cu garnitura de salata verde si rosii cherry.
Foto: Good Food